карп фарширований

І не дивно, що місто славиться господинями, які ще на виданні вміють готувати фаршировану рибу багатьма способами. Тож жоден святковий стіл у балтських господинь не обходиться без цієї смачної страви.

Коронним рецептом фаршированого коропа ділиться балтянка Світлана Козаченко.

Світлана Козаченко
Світлана Козаченко

Інгредієнти:

  • дзеркальний короп – 2 штуки (4 кг)
  • буряк – 2 шт.
  • морква – 4 шт.
  • цибуля – 4 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • білий хліб – 300 г
  • олія – 60 г
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець
  • цукор
  • молоко
  • вода.

Білий соус для змащування риби

Беремо 150-200 грамів охолоджених вершків високої жирності. Збиваємо міксером до пишноти. Бажано не перебити. 

Додаємо одну-дві ложки соєвого соусу. Соус додавати поступово, збиваючи масу на низькій швидкості.

За бажанням – додати трохи цукру, перцю, часнику, імбиру або лимонного соку.

Білий соус із хрону

Інгредієнти:

  • тертий хрін – 200 г
  • майонез – 200 г
  • сметана – 200 г
  • варені яйця – 2 шт. 
  • сіль, цукор, оцет – за смаком

Приготування соусу:

  1. Хрін подрібнюємо в блендері або тремо на дрібній тертці. 
  2. Варені яйця теж тремо на тертці. 
  3. Змішуємо хрін, сметану, майонез і яйця. 
  4. Додаємо сіль, цукор, оцет за смаком і все ретельно перемішуємо. 

Соус готовий. Його можна зберігати в холодильнику герметично упакованим.

Приготування риби

Обережно знімаємо з риби шкіру, щоб не пошкодити. Відділяємо філе від кісток і мелемо на м’ясорубці. Окремо замочуємо хліб у молоці. Моркву і буряк тремо на тертці, цибулю мілко ріжемо. Одну цибулину пропускаємо через м’ясорубку до фаршу, другу смажимо на олії та теж додаємо до фаршу. Те ж саме робимо з морквою. Дві моркви, буряк і третю цибулину нарізаємо кружальцями, з яких зробимо «подушку» під карпа.

Фарш солимо, додаємо перець, часник, петрушку, коріандр, імбир. Фаршируємо рибу обережно, не туго наповнюючи, бо фарш при запіканні збільшується і може розірвати шкіру.

Дно дека вистеляємо шарами моркви та буряка, кладемо рибу, змащуємо соусом з вершків.

Накриваємо пергаментом і випікаємо пів години, потім – ще пів години без пергаменту, до апетитної скоринки.

Карпа подаємо охолодженим з білим соусом із хрону.

Читайте також:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі