Ключові моменти:
-
На Привозі в серпні традиційно великий вибір овочів і фруктів: кавуни по 20 грн, картопля від 25 грн, виноград — від 60 грн.
-
Серед овочів найдорожчий часник — до 150 грн, серед фруктів — гранати (до 230 грн) та полуниця (до 220 грн).
-
Молочні продукти тримаються у високій ціні: бринза 200–270 грн, сир 100–160 грн.
-
Яловичина коштує 200–290 грн, свинина — від 200 грн, риба — від 50 грн за кілограм.
Найкращий кавунчик
Чоловік замислився, потім питає продавця:
― От не знаю, кавунчик купити чи диньку…
― Звісно, і те, і те. Кавунчики в мене найкращі!
― А дині?
― А дині ― мед. Скуштуєте?
― Та ні, я ніколи нічого на Привозі не їм… То кавунчик краще?
― Чому краще? Я ж кажу ― все в мене найкраще.
― Ні, жінка сказала, купити кавун чи диню. А що конкретно, не сказала.
― Ну то зателефонуйте, уточніть…
― Ні, не буду телефонувати… То ж що купити?..
З питанням в очах «що купити?» чоловік пішов собі далі, до іншого лотка. Що сказав на все це продавець, на жаль, написати не можу. Здогадайтесь самі.
А що з цінами?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля ― 25-40 грн;
- цибуля — 25-35 грн;
- помідори — 30-90 грн;
- буряк — 35-50 грн;
- кабачки — 20-45 грн;
- огірки — 25-55 грн;
- солодкий перець — 30-80 грн;
- баклажани — 30-80 грн;
- капуста ― 30-40 грн;
- часник — 130-150 грн;
- морква — 35-50 грн;
- зелень у пучках — від 5 грн;
- кукурудза ― 15 грн (за один качан).
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука — 35-70 грн;
- груші — 70-120 грн;
- банани — 60-80 грн;
- грейпфрути — 60-80 грн;
- гранати — 180-230 грн;
- лимони — 70-130 грн;
- виноград ― 60-160 грн;
- хурма ― 90-180 грн;
- апельсини ― 60-130 грн;
- полуниця ― 180-220 грн;
- аґрус ― 150-200 грн;
- персики ― 50-100 грн;
- абрикоси ― 50-90 грн;
- сливи ― 40-80 грн;
- кавуни ― 20 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) — 35-90 грн;
- бринза — 200-270 грн;
- сир — 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина:
- задня частина — 250-290 грн;
- теляча шия — 200-220 грн;
- ребра — 130-170 грн.
- антрекот — 180-220 грн;
Свинина:
- задня частина — 200-230 грн;
- шия — 280-300 грн;
- лопатка — 220-250 грн;
- ребра — 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 70-250 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик — 50-110 грн;
- карасі — 70-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) — 90-150 грн;
- судак — 150-250 грн;
- короп — 80-150 грн.
Читайте також та порівнюйте:
Ціни на одеському Привозі у розпалі серпня: «Дивись, яйця подешевшали!» (фото)
Фото авторки