Ключові моменти:
- На одеському Привозі у жовтні десяток яєць коштує від 60 до 100 грн, а «подвійні» яйця – по 10 грн за штуку.
- Картопля продається по 25–45 грн/кг, цибуля – 25–35 грн, помідори – до 80 грн/кг.
- З фруктів: яблука – 30–60 грн, гранати – до 230 грн, хурма – від 90 грн.
- М’ясо та риба: свиняча шия – до 300 грн/кг, судак – до 250 грн/кг.
Яйця по десять гривень?!
Жіночка придивляється до цін на яйця. Не витримує подиву, каже голосно:
– Тиждень тому яйця можна було купити по тридцять п’ять чи по сорок. А сьогодні найдешевші – вже по 60? Ну от як жити? І так на всьому економиш, економиш…
Продавчиня не реагує.
– Ті, що по сорок, мабуть, вже з’їли, – каже інший покупець (з гумором).
Покупець з гумором продовжує:
– Треба брати зараз. Потім буде ще дорожче.
– Що, як картоплею запасатися яйцями?! Ой, а оці яйця що, по десять гривень?!
– Так, по десять. От тільки за одне яйце. Їх купляти вигідніше.
– Це як?
– А ви читайте, що на ціннику написано: ці яйця мають два жовтки. Тож одне яйце йде за два… От вам і економія.
Читайте також: Варені чи смажені: як приготувати яйця з максимальною користю для здоров’я
А що з цінами на Привозі?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 25-45 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 25-80 грн;
- буряк – 25-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 30-70 грн;
- баклажани – 30-70 грн;
- капуста – 20-45 грн;
- часник – 120-140 грн;
- морква – 25-40 грн;
- зелень у пучках – від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука – 30-60 грн;
- груші – 35-70 грн;
- банани – 60-70 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-130 грн;
- виноград – 50-100 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- мандарини – 150-180 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 50-90 грн;
- сливи – 25-60 грн;
- кавуни – 12-18 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 60-100 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-100 грн;
- карасі – 70-100 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 90-160 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціни на жовтневому Привозі: коли гарбузи плачуть.
Фото авторки














