Ключові моменти:
- Осінній Привоз радує різноманітністю: від свіжих овочів та фруктів до м’яса, риби та молочної продукції;
- Ціни на овочі: помідори – 20–80 грн, солодкий перець та баклажани – 30–80 грн, часник – 120–140 грн;
- Ціни на фрукти: хурма – 90–180 грн, гранати – 180–230 грн, виноград – 50–100 грн, кавуни – 13–18 грн;
- Яйця коштують 30–90 грн за десяток, сир – 100–160 грн;
- На м’ясних рядах: телятина – 200–290 грн, свинина – 200–300 грн, сало – від 70 до 250 грн.
- Рибні ряди пропонують товстолобика по 50–110 грн, карасів – 70–90 грн, судака – 150–250 грн.
«Будемо співати удвох!»
У молочному корпусі:
– Оця бринза скільки?
– Вона у мене найдорожча. Бо овеча. Двісті вісімдесят.
– А якщо я візьму кілограм, то буде дешевше?
– Ні, не буде. А от візьмете – я вам ще заспіваю. Це вже безкоштовно.
Покупець замислився: це жарт такий, чи може таки заспіває. На всяк випадок питає:
– А якщо я два кілограми візьму?
– Дешевше все одно не буде. Та натомість я свою сусідку запрошу, то ви вам удвох заспіваємо. Безкоштовно…
А що ж там з цінами на дійсно осінньому Привозі?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 25-35 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 20-80 грн;
- буряк – 25-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 30-80 грн;
- баклажани – 30-80 грн;
- капуста – 20-40 грн;
- часник – 120-140 грн;
- морква – 25-40 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн.
Нагадаємо, сьогодні, 26 вересня, у Куяльницькій громаді на Одещині відбудеться благодійний фестиваль «Пан Борщ»
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука – 35-60 грн;
- груші – 40-80 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-130 грн;
- виноград – 50-100 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 50-90 грн;
- сливи – 25-60 грн;
- кавуни – 13-18 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 30-90 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-110 грн;
- карасі – 70-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 90-170 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціни на Привозі 19 вересня: «Навіщо вам зелені помідори?».
Фото авторки