Новини Одеси та Одеської області

Похорон убитої росіянами 4-річної Лізи – плакав навіть священик: що пише світова преса про Україну

Похорон убитої росіянами 4-річної Лізи – плакав навіть священик: що пише світова преса про Україну

18 липня провідні світові газети писали про вкрадене росією українське зерно, убиту маленьку Лізу та звільнення українських генпрокурора та голови СБУ.

Австрия. «Kurier» – «Говорять, що Туреччина скупила крадене зерно. Серйозні звинувачення на адресу Анкари»

Після переговорів між ООН, Україною, Росією та Туреччиною цього тижня очікується підписання угоди, яка може покласти край російській блокаді українського зерна. Тоді Київ міг знову відправити кораблі з Одеси через Босфор. Якщо рішення буде знайдено, це стане великим кроком хоча б на шляху до пом’якшення наслідків масштабної кризи голоду, що насувається.

Тим часом, українські слідчі кажуть, що з’ясували, що Росія продає вкрадене з України зерно до Туреччини. Доказів цього все більше і вони підтверджуються супутниковими знімками.

Германия. «Augsburger Allgemeine» – «Єдність допомагає проти Путіна»

Путін любить сіяти розбрат. Це психологічна частина війни. Тож йому, безперечно, подобається той факт, що в Німеччині йде суперечка про те, як замінити російський газ, який, можливо, більше не надходить. Диктатору вдалося болісно відновити дебати про атомну енергетику у цій країні. Воїн-психопат добре знає почуття німців. Ось чому він вбиває неприємний клин у берлінську коаліцію, знаючи, що відмова від ядерної енергії це питання ідентичності зелених. Міністр економіки Хабек зі зрозумілих причин чинить опір вимогам ВДП, Союзу та Вільних виборців продовжити час роботи атомних електростанцій на обмежений період часу. Путіна найбільше влаштовує, коли дискусія перетворюється на проблеми коаліції. Тоді його зле насіння дестабілізації проростає. Німеччина має робити обурювачу спокою послугу.                             Щоб розбити плани Путіну, СвДП і Союз повинні побудувати міст для зелених, а також для СДПН: вони повинні ясно дати зрозуміти, що вони не ставлять під сумнів поетапну відмову від ядерної енергії, а лише дозволяють реакторам, що залишилися, працювати доти, доки треба. На три-чотири місяці довше. Така Німеччина краще переживає зиму та дратує Путіна.

З такими тиранами, як він, найкраще боротися разом.

***

Підпис під фото: «Цього тижня буде п’ять місяців, протягом яких світ повинен буде спостерігати за бойовими діями та загибеллю в Україні майже в реальному часі. Десятки тисяч покинули країну, а ті, хто залишився на місці, шукають невеличких втеч від повсякденного життя. Як ця пара з Одеси. «Я навіть не можу передати словами, як танці допомагають мені в цей час. Він дозволяє забути все те непривабливе, все гидке, що принесла ця війна. Ми можемо разом піти під землю», – каже Олена. Її чоловік Олексій навчає дітей у своїй школі танців, їх залишилося одиниці. Війна перебуває у вирішальній фазі: Кремль озброюється для повторних атак, а Україна дає відсіч усіма силами.

Швейцария. «Blick» – «Українські колаборанти»

Обурений зрадою в українському силовику президент Володимир Зеленський (44) вчора звільнив керівників спецслужби та Генпрокуратури. Понад 60 співробітників цих відомств залишилися на підконтрольних Росії територіях, де співпрацювали з ворогом, йдеться в повідомленні.

Зеленський також назвав цифри щодо перебіжчиків: проти працівників прокуратури та інших правоохоронних органів відкрито 651 кримінальне провадження за фактами державної зради та співпраці з російськими службами. Зеленський говорив про “серію злочинів проти основ національної безпеки”.

Канада. «National Post»

«Український священик розплакався, коли у неділю поховали дитину вбиту російським ракетним ударом»

 

“Зло не може перемогти” – сказав він ридаючим рідним

Прекрасна і безтурботна у вінку з білих квітів чотирирічна Ліза Дмитрієва, яка загинула внаслідок російського ракетного удару, була похована в неділю в центральній Україні, коли православний священик розплакався і сказав родичам, що плакали: «Зло не може перемогти».

Ліза, яка мала синдром Дауна, прямувала до логопеда зі своєю матір’ю, коли в четвер російські ракети обрушилися на Вінницю, далеко від лінії фронту. Щонайменше 24 особи загинули, у тому числі Ліза та двоє хлопчиків 7 та 8 років, понад 200 людей було поранено, у тому числі мати Лізи.

«Дивися, моя квіточка! Подивіться, скільки людей прийшло до вас», — сказала бабуся Лізи, Лариса Дмитришина, пестячи Лізу, що лежить у відкритій труні з квітами та плюшевими ведмедиками у Вінницькому Спасо-Преображенському соборі XVIII століття. Батько Лізи, Артем Дмитрієв, стояв мовчки, на його обличчі текли сльози.

Мати Лізи, 33-річна Ірина Дмитрієва, перебувала у реанімації у тяжкому стані. Сім’я не сказала їй, що Лізу ховають у неділю, побоюючись, що це може вплинути на її стан.

“Твоя мама навіть не бачила, яка ти сьогодні красива”, – сказала Дмитришина.

Олена Сидоренко, давній друг сім’ї, сказала, що мати Лізи «доклала багато зусиль, щоб Ліза могла спілкуватися».

«Вона хотіла, щоб її дитина жила повноцінним життям», — додав Сидоренко.

Коли почалася війна, Дмитрієва та її родина втекли зі столиці Києва до Вінниці, місто за 270 кілометрів на південний захід, яке до четверга вважалося відносно безпечним.

Незадовго до вибуху Дмитрієва розмістила в соцмережах відео, на якому її дочка важко дотягується до керма, щоб штовхнути власний візок, радісно прогулюючись Вінницею в джинсовій куртці та білих штанях, із шпилькою на голові.

Після ракетного удару Росії екстрені служби України поділилися фотографіями, на яких видно її бездиханне тіло на землі поруч із закривавленим візком. Відео та фотографії стали вірусними, останні кадри жорстокої війни в Україні жахнули світ.

“Я не знав Лізу, але жодна людина не може пройти через це спокійно”, – сказав православний священик Віталій Голоскевич, заливаючись сльозами. «Бо кожне поховання — це горе для кожного з нас. Ми втрачаємо наших братів і сестер».

Він зробив паузу і продовжив тремтячим голосом: “Ми знаємо, що зло не може перемогти”.

Семирічного хлопчика, який загинув внаслідок того ж російського авіаудару, також поховали в неділю разом зі своєю матір’ю в селі під Вінницею. Вони були у медичному центрі, коли ракети потрапили до будівлі. Ще одного хлопчика, який загинув внаслідок того ж авіаудару, буде поховано у Вінниці у понеділок.

Підпис під фото: У неділю люди присутні на похороні чотирирічної Лізи Дмитрієвої, яка загинула в четвер у результаті ракетного обстрілу Росією Вінниці, Україна.

США. “Arkansas Democrat gazette”

«Зеленський звільнив начальника СБУ та генпрокурора». Імовірна державна зрада в агентствах

Підпис під фото: «Люди запалюють свічки в неділю в православній церкві у Вінниці, Україна, в пам’ять про людей, які загинули в місті внаслідок російського обстрілу минулого четверга. Російські ракети вбили щонайменше 23 людини та отримали поранення понад 100, повідомили українські чиновники».

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції