Новости Одессы и Одесской области

Олександра Ткаченка призначено Міністром культури та інформаційної політики України: що про нього відомо?

Олександра Ткаченка призначено Міністром культури та інформаційної політики України: що про нього відомо?

Сьогодні, 4 червня, народні депутати призначили Олександра Ткаченка Міністром культури та інформаційної політики.

Про це повідомляє пресслужба Верховної ради України у Twitter.

Раніше Олександр Ткаченко був депутатом від партії «Слуга народу», тож йому довелося скласти свої повноваження.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, від Олександра Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики очікується впровадження комплексного підходу не тільки до сфери культурних ініціатив, а також і до роботи в сфері інформаційної політики.

— Крім того, в рамках Урядової програми стимулювання економіки у нас заплановано підтримку культурних індустрій фактично на 1,5 млрд грн. Дуже важливо представити прозорий та раціональний підхід в цьому фінансуванні. І це одне з перших завдань перед майбутнім Міністром, — зазначив Шмигаль.

Що відомо про новопризначеного Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка?

Олександр Ткаченко — український журналіст і продюсер, гендиректор компанії «1+1 медіа».

З 1994-го по 1999-й рік Олександр Ткаченко був керівником студії «Нова мова».Остання займалася виробництвом телеконтенту для провідних на той момент українських телевізійних каналів — УТ-1 та «Інтер».

У 1996-му році розпочав співпрацю з ТРК «Студія 1+1». Уже через рік після початку спільної роботи, в ефірі «1+1» вийшов дебютний випуск новинного проекту «Телевізійна Служба Новин» (він же «ТСН»), а сам Олександр Ткаченко зайняв пост заступника генпродюсера «Студії 1+1».

В кінці 1997-го року Олександр Ткаченко пішов з «1+1», щоб в 1999-му році зайняти крісло керівника «Нового каналу», з яким він працював аж свого звільнення в 2005-му році.

У 2004-му році саме Олександр Ткаченко вів знамениті дебати між кандидатами в президенти України Віктором Януковичем і Віктором Ющенком.

Після звільнення з «Нового каналу», Олександр Ткаченко став головою правління, а також одним з акціонерів Одеської кіностудії.

Крім того, в 2008-му році Олександр Ткаченко протягом трьох місяців, в рамках консультаційної угоди, працював з російським телеканалом «РЕН-ТВ», займаючи там посаду заступника гендиректора.

Починаючи з серпня 2008-го року Олександр Ткаченко є генеральним директором групи «1+1 медіа».

Олександр Ткаченко брав участь у позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбулися в липні 2019-го року. В народні депутати України Ткаченко балотувався від партії «Слуга народу», в передвиборчому списку якої він займав дев’яту позицію.

Потім Верховна Рада на засіданні 4 червня 2020 року затвердила Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Фото: 24 канал

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции