Новости Одессы и Одесской области

Одеських провідників зобов’язали говорити українською: «Укрзалізниця» назвала це дискримінацією

Одеських провідників зобов’язали говорити українською: «Укрзалізниця» назвала це дискримінацією

Апеляційна палата з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду підтвердила незаконність дій та зобов’язала спілкуватися українською провідників пасажирського депо Одеса-головна, які відмовилися обслуговувати пасажирів державною мовою.

Про це у Facebook розповів голова ГО «Незалежні» та співавтор “Громадського закону про мову” Святослав Літинський.

— Сьогодні, апеляційна палата з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду підтвердила незаконність дій провідників пасажирського депо Одеса-головна щодо відмови обслуговувати пасажирів державною мовою та зобов’язала здійснювати таке обслуговування державною мовою. Відзначу, що залізниця в ході розгляду заперечувала свій обов’язок обслуговування державною мовою і вказувала на те, що не буде «змушувати» своїх провідників послуговуватися державною мовою в роботі.
Тому, тепер їх змусить суд
, — зазначив активіст 21 жовтня.

Попереднє рішення в «Укрзалізниці» назвали дискримінаційним:

— Сама вимога позивача, щоб зобов’язати працівників АТ «Укрзалізниця» здійснювати обслуговування українською мовою — є дискримінаційною. Адже під ним потрібно розуміти, що кожен працівник, який у майбутньому буде обслуговувати позивача, буде зобов’язаний обслуговувати його українською мовою. На даний момент не існує такого чинного, діючого, нормативного документа, який би зобов’язував працівників (які не є держслужбовцями) розмовляти державною мовою.

Фото ілюстративне: Львівський портал

 

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
1 Комментарий
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
фарвелл
фарвелл
4 лет назад

будни марионеточной Украины- беззаконие в законе

Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции