Новости Одессы и Одесской области

На Одещині у вольєрі площею у 50 га поселять незвичних тварин (фото)

На Одещині у вольєрі площею у 50 га поселять незвичних тварин (фото)

Вже навесні наступного року в Бессарабських степах можуть оселитися дивовижні тварини — кулани і сайгаки, а також українська сіра худоба, що знаходяться під загрозою зникнення.

Про це повідомляє Бесарабія.

Місцем проживання чотириногих новоселів стане ландшафтний заказник «Тарутинський степ». Зараз завершується створення вольєра площею в 50 га.

Мабуть, найбільш незвичайними тваринами будуть сайгаки. Їх особливість — це ніс: великий і м’який. На думку вчених, природа наділила їх унікальним рухомим «хоботком» для того, щоб тварина могла зігрівати холодне зимове повітря під час швидкого бігу, а також фільтрувати влітку степовий пил. За розміром антилопи сайгак відносно невеликі: висота в холці — всього 60-79 см, вага — від 23 до 51 кг.

Сайгак

Сайгак

Кулани — по-своєму теж цікаві тварини: представляють вони собою щось середнє між домашньою конячкою і ослом. Вага їх досягає 300 кг. Вуха у куланів більше, ніж у коня, але менше ослиних. На кінчику хвоста у них є темно-бурий пензлик, як у зебри. Кулани — теж відмінні бігуни. Але в разі, якщо вони не можуть сховатися, то можуть атакувати кривдника, задіявши при цьому копита і зуби.

Кулан

Кулан

Ну і, нарешті, сіра українська худоба. Варто зазначити, що вперше в Українському Придунав’ї стадо сірої української худоби ще п’ятнадцять років тому було завезено на дунайський острів Татару. Це чудова порода великої рогатої худоби, що володіє надзвичайною витривалістю і здатністю виживати в степу. Корови мають світліше забарвлення, а ось бики значно темніші. Породні особливості у вигляді чорного носового дзеркала, окреслених чорних виразних очей, довгих вій, темних тіней на сірому тлі голови, а також лірообразні роги роблять биків неймовірно красивими і величними. Цікаво, що телята народжуються руденькі і лише до року сіріють.

Сіра українська худоба

Сіра українська худоба

Фото: Бесарабія.ЮА

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции