Новости Одессы и Одесской области

До Одеси завiтав міністр оборони України (ФОТО)

1 вересня 2012 року в ході робочого візиту до Одеси Міністр оборони України Дмитро Саламатін ознайомився з інфраструктурою та навчально-матеріальною базою Військової академії.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника вищого військового навчального закладу генерал-майор Олег Гуляк доповів главі оборонного відомства про заходи щодо розбудови новоствореного факультету аеромобільних військ і розвідки, у тому числі повітряно-десантного комплексу.
Міністр оборони України оглянув казарми курсантів, кафедри “Ракетно-артилерійського озброєння”, “Повітряно-десантної підготовки”, “Тактики” і “Розвідки”, а також відвідав розташовані на території навчального закладу Храм Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія та музей Академії.

– Теперішній етап розвитку нашого суспільства характеризується динамічним реформуванням відповідно до вимог сучасності. Освіта стає важливим чинником модернізації країни, підвищення соціальних стандартів життя, подальшого реформування Збройних Сил України, зміцнення їх бойового потенціалу, – підкреслив Дмитро Саламатін.
Він відзначив, що Військова академія в Одесі має значний потенціал, і висловив впевненість, що колективу навчального закладу за сприяння керівництва держави та Міністерства оборони вдасться відродити колишню славу славетного навчального закладу.

З нагоди Дня знань і  початку нового навчального року, Міністр оборони України Дмитро Саламатін був присутнiй на прийняттi Військової присяги курсантами першого курсу.
Разом з главою оборонного відомства першокурсників та колектив навчального закладу з визначною подією в їхньому житті привітали заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Юрій Думанський, заступник командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Юрій Борискін, начальник Одеського гарнізону – командувач Південного оперативного командування генерал-майор Анатолій Сиротенко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військової академії генерал-майор Олег Гуляк, голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук, представники місцевих владних структур, ветерани, рідні та друзі курсантів.
– У процесі навчання ви маєте стати компетентними професіоналами, набути лідерських якостей, діяти та приймати рішення у швидкоплинних нестандартних   ситуаціях    при     виконанні    службових і бойових завдань в умовах мирного та воєнного часу, брати участь в миротворчих операціях. А держава докладатиме всіх зусиль задля забезпечення вам належного соціального захисту, – звертаючись до курсантів наголосив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Керівник оборонного відомства підкреслив, що прийняття у 2012 році нової редакції Стратегії національної безпеки України та Воєнної доктрини України ставить перед військовою освітою низку нових завдань. Серед них найбільш актуальними є підвищення дієвості управління системою військової освіти, забезпечення якості підготовки військових фахівців, досягнення ними високого рівня професіоналізму, здатності самостійно оволодівати новими знаннями, ефективно керувати військовими підрозділами.
Звертаючись до професорсько-викладацького складу навчального закладу, Дмитро Саламатін підкреслив, що їх професіоналізм, відповідальність, відданість справі підготовки військових фахівців є запорукою успішного виконання складних і багатопланових завдань з реформування та подальшого розвитку Збройних Сил України, зокрема, системи військової освіти.
Після урочистого мітингу близько 130 курантів, в тому числі і 60 першокурсників новоствореного факультету аеромобільних військ та розвідки перед своїми товаришами склали присягу на вірність українському народові.
Завершились урочистості показовими виступами курсантів з рукопашного бою на плацу навчального закладу.
Армія стане одним із провідних центрів військової освіти в Україні, – наголосив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Фото: Александр Шепелев

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции