Новости Одессы и Одесской области

Минимальную пенсию подняли не всем одесситам

Как мы уже сообщали, с 1 декабря 2013 размер прожиточного минимума увеличился. В частности, для нетрудоспособных лиц он составил 949 грн. Но оказалось, что минимальную пенсию подняли не всем. Почему так произошло, разъяснили специалисты Управления Пенсионного фонда в Приморском районе Одессы. Приводим разъяснение на языке оригинала.

"Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що пенсії, обчислено по Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», перераховують у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, втративших працездатність. Але перерахунок здійснують тільки тим особам, які не працюють та не проводять діяльності, пов'язаної з одержанням доходу, що є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Проте в разі звільнення з роботи та звернення пенсіонера до управління з відповідною заявою пенсія буде перерахована.

Виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (949 грн), обчислено розміри підвищення ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань, пенсію за особливі заслуги перед Україною, додаткові пенсії особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також підвищили щомісячну доплату до пенсії непрацюючим пенсіонерам, вивільненим у зв'язку із закриттям ЧАЕС, державну соціальну допомогу на догляд, мінімальні пенсії для інвалідів — військовослужбовців строкової військової служби та в разі втрати годувальника призначені членам їхніх сімей, надбавки на утримання відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Слід зазначити, що ці доплати будуть перераховані всім пенсіонерам, до пенсій яких вони нараховані, незалежно від того, працює пенсіонер чи ні.

Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до управління Пенсійного фонду України (крім повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи)".

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции