Новости Одессы и Одесской области

Як захистити свою ділянку від бур’янів

Як захистити свою ділянку від бур’янів

Захист саду та городу – це не лише боротьба зі шкідниками та хворобами, які зменшують врожайність, впливають на здоров’я рослин. Не варто забувати і про бур’яни, які з’являються на наших ділянках з настанням тепла і продовжують окуповувати грядки до самісіньких морозів.

Якщо з ними вчасно не боротися, вони здатні повністю витіснити з ділянки культурні рослини, врятують від бур’янів (от сорняка) гербіциди.

Ця група препаратів спеціально розроблена для боротьби з небажаними рослинами, які засмічують посіви овочевих культур, посадки плодових і декоративних культур.

Гербіциди бувають:

  • суцільної дії;
  • вибіркової дії.

Достатньо одного обприскування на рік

Препарати суцільної дії направлені на знищення усіх видів бур’янів. Завдяки високій концентрації хімічних сполук достатньо лише обробити листову поверхню рослин і через 2-3 тижні бур’яни загинуть разом з кореневою системою. Звісно, такими препаратами варто користуватися до того, як на ділянці будуть висаджені овочі, щоб не зашкодити культурним рослинам. Також вони підходять для обробок міжрядь в плодових садах, на виноградниках. Достатньо провести 1 обприскування навесні або влітку будь-яким гербіцидом суцільної дії, щоб на увесь рік забути про бур’яни.

Гарний ефект мають препарати Антибур’ян та Гліфовіт Екстра. Вони знищують близько 300 видів рослин, серед яких амброзія, осот, пирій, горець, берізка, деревій.

Врятувати картоплю від пирію

Гербіциди вибіркової дії спрямовані на знищення певної групи шкідливих рослин. Проте найголовніше, що їх можна використовувати, коли на ділянці вже ростуть овочі, суниця, жодної шкоди для них не буде.

Часто перші вруна картоплі намагаються забити осот та пирій, просапування дають нетривалий ефект, буквально через тиждень бур’яни з’являються знову. Вирішить проблему обприскування препаратом Селеніт, провести обробіток бажано до того часу, поки висота стебел бур’яну сягає 10 см. Якщо стебла вже вищі, то краще віддати перевагу препарату Антипирій.

защита от сорняков

Коли і як застосовувати

Звісно, варто дотримуватися правил використання та проведення обробітку гербіцидами. Перед застосуванням препаратів бажано за день провести полив поверхневого шару ґрунту. Вносити робочий розчин варто у сонячний і безвітряний день. Якщо після обприскування раптом пішов дощ, доведеться повторити процедуру, адже для всотування препарату необхідно щонайменше 5-6 годин.

Суворо дотримуйтесь дозування, застосування гербіциду вище норми пошкодить культурні рослини. За меншої концентрації доведеться проводити повторний обробіток.

І запам’ятайте, молоді бур’яни легше вивести з ділянки, ніж ті, що вже встигли добряче укорінитися і здерев’яніти.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции