Новини Одеси та Одеської області

Якими будуть магнітні бурі в суботу, 19 жовтня

Якими будуть магнітні бурі в суботу, 19 жовтня

У суботу, 19 жовтня, очікують на невеликі магнітні хвилювання, проте в першій половині дня можлива несильна магнітна буря з К-індексом 4 (жовтий рівень).

Про це інформує Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Магнітна буря – це збурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Вони спричинені збуреними потоками сонячного вітру, які надходять у магнітосферу Землі та взаємодіють із нею. Ці геомагнітні бурі можуть впливати на техніку і навіть людський організм. Вони можуть викликати порушення або поломки в апаратурі космічних апаратів, вивести з ладу електронну техніку на Землі.

Вибір редакції: Аварійне відкриття замків і дверей в Одесі: виклик майстра – ваше найкраще рішення

Для оцінки інтенсивності магнітних бур науковці використовують спеціальну шкалу – К-індекс. Значення від 1 до 4 за цією шкалою вважаються незначними і зазвичай не впливають на повсякденне життя людей. А ось бурі з К-індексом 5 і вище вже можуть мати значний вплив.

Що стосується впливу магнітних бур на людський організм, то однозначної відповіді на це питання немає. Однак багато хто зазначає, що під час геомагнітного шторму в них погіршується самопочуття.

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції