Новини Одеси та Одеської області

В Одесі повідомляють про плями мазуту на пляжах

В Одесі повідомляють про плями мазуту на пляжах

З ранку 6 серпня 2024 року одеські телеграм-канали опублікували кілька відео з міських пляжів. На них видно каламутні плями на воді. Автори стверджують, що це мазут.

Чим насправді є плями, невідомо. Можливо, це цвітіння водоростей, а можливо, й паливо, скинуте з судна. Якість відеозаписів не дає змоги побачити характерну плівку на воді, яка утворюється під час скидання в море мазуту або інших нафтопродуктів.

Проте, ось що говорить одна з дівчат, які зняли відео:

“Одеса, пляж Ланжерон, хтось скинув мазут, дуже сильне забруднення, купатися неможливо. Вода дуже холодна, градусів 15-16”.

По темі: Чисте море чи брудне: чи можна в ньому купатися і ловити рибу

Служби, що відповідають за контроль якості води, поки що ніяк не відреагували на такі заяви. Чекаємо на їхні пояснення зі спростуванням або підтвердженням забруднення води біля одеського узбережжя нафтопродуктами.

Нагадаємо, після підриву Каховської ГЕС ситуація в Чорному морі біля берегів Одеси опинилася на межі екологічної катастрофи. Тонни води зі зруйнованого водосховища затопили нафтопереробні заводи й автозаправки, склади з паливом і отрутохімікатами, поля й городи, звалища, вигрібні ями, кладовища, скотомогильники.

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції