Новини Одеси та Одеської області

Як вибрати справжній темний шоколад?*

Як вибрати справжній темний шоколад?*

Найпопулярніший десерт у всьому світі – шоколад. Вживання у помірних кількостях сприяє виробленню гормонів щастя, що підвищує настрій. Головне, правильно вибрати якісний продукт і для цього потрібно звернути увагу на сукупність факторів.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів «ZaPodarkom» можна замовити порошок какао в Україні за доступною ціною і з гарантією якості. Оформити замовлення легко на сайті компанії, є швидка доставка по всій країні та зручні варіанти оплати.

Як вибрати справжній темний шоколад: корисні рекомендації

Вибираючи хороший темний шоколад, слід уважно вивчити етикетку компонентний склад. У гіркому має бути какао – олія і терта, цукор, інших компонентів немає в якісному продукті, виняток – шоколадні плитки з начинкою.

Ще один важливий момент – відсотковий вміст какао. За цим критерієм розрізняють такі види:

  • гіркий;
  • десертний;
  • молочний.

Гіркий (дієтичний), у ньому міститься незначна кількість цукру та знежирене молоко, какао не менше 60%.

Вибираючи справжній чорний шоколад, звертають увагу на відсоток какао (40-55% у тертому вигляді), у вигляді олії не більше 20%, а цукру міститься більше.

У молочному міститься щонайменше 25% какао і 20% сухого молока. При купівлі важливим є і склад, і співвідношення інгредієнтів. Часто виробники вказують відсоток на лицьовій стороні упаковки.

Склад справжнього шоколаду: чого не повинно бути?

Несумлінні компанії-виробники можуть замінити якісні інгредієнти дешевими аналогами. Замість тертого можна купити какао-порошок. Після подрібнення бобів виходить макуха, з якої і роблять порошок.

Рослинні жири вказують на низьку якість продукту. Якщо немає можливості купити натуральне какао, його замінюють гідрожирами. Але краще не купувати такий продукт, оскільки він ненатуральний, а отже, і не корисний.

Якщо шоколад липне до зубів, то до складу додані рослинні добавки сої, пшениці та ін. Ще один критерій – термін придатності. У справжнього шоколаду він не перевищує 6 місяців, а з начинкою – 4 місяці.

Якщо термін більший, то були додані консерванти та інші добавки. Якість також визначають візуально, і для цього необхідно звернути увагу на запах, зовнішній вигляд, звук, час танення.

Якісна шоколадна плитка ламається дзвінко, а «погана» безшумно чи глухо. Поверхня у справжньої блискуча (відполірована), але в зламі матова. Шоколад гарної якості пахне шоколадом, а не сторонніми харчовими добавками (кориця, ваніль та ін.).

Купувати шоколад варто у перевіреному інтернет-магазині, де представлена сертифікована продукція від надійних виробників, і є офіційна гарантія. У помірних кількостях шоколад корисний для здоров’я та викликає почуття щастя завдяки природному виробленню гормонів ендорфінів.


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції