Новини Одеси та Одеської області

Чи буде магнітна буря 24 липня – прогноз космічної погоди

Чи буде магнітна буря 24 липня – прогноз космічної погоди

У понеділок, 24 липня 2023 року, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується. Такий прогноз управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Цю інформацію підтверджують і вчені Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України.

«Можливі окремі збурені періоди», – зазначають фахівці.

Але вже в найближчі кілька днів космічна погода може змінитися в гірший бік – буде досить сильний геомагнітний «шторм». Його можуть відчути як метеозалежні, так і здорові люди.

Ще одна, дводенна, буря очікується 30-31 липня.

Магнітні бурі – це наслідки пошкодження магнітного поля Землі, що викликають спалахи на Сонце. Зміни у магнітному полі люди часто відчувають на собі через сфери здоров’я та навіть мобільного зв’язку. Деякі люди дуже чутливі до подібних змін у магнітному полі та відчувають найменші коливання. Таким людям особливо важливо подбати про себе у небезпечні дні.

Під час магнітної бурі можуть виникати головні болі, запаморочення, нудота, біль у спині та м’язах, підвищений артеріальний тиск, слабкість, безсоння, загострення хронічних захворювань.

Під час сильних сонячних спалахів слід відпочивати і не навантажувати себе фізично. Слід подбати про наявність вдома ліків, що допомагають при хронічних хворобах. А щоб мінімізувати вплив магнітних бур, потрібно дотримуватися простих правил:

  • проводити більше часу на свіжому повітрі;
  • відмовитися від алкоголю та жирної їжі, що навантажує шлунок;
  • дотримуватися режиму сну;
  • приймати контрастний душ;
  • пити більше рідини.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції