Новини Одеси та Одеської області

Депутати Одеської міськради отримали “двійку” за роботу: чому та хто їх оцінював

Депутати Одеської міськради отримали “двійку” за роботу: чому та хто їх оцінював

Підсумки другого року роботи депутатського корпусу Одеської міськради підбила Одеська обласна громадська організація “Комітет виборців України” (КВУ). У рамках громадянської кампанії «Атестація депутатів міських рад», КВУ та експерти оцінювали роботу депутатів за такими критеріями, як робота з виборцями, відвідуваність сесій, публічна діяльність тощо.

За словами голови Одеської обласної організації КВУ Анатолія Бойка, уперше за вісім років проведення кампанії жоден з одеських депутатів не отримав оцінку «відмінно».

13 із 60 народних обранців отримали оцінку «чотири» — це Олександр Авдєєв, Олексій Асауленко, Ірина Головатюк-Юзефпольська, Наталія Жукова, Олег Звягін, Василь Єремія, Михайло Карпенчук, Ольга Квасницька, Олена Коробкова, Вадим Мороховський, Петро Обухов, Світлана Осауленко і Дмитро Танцюра. Серед депутатів-хорошистів могли б бути й відмінники, але закриття депутатських порталів, яке від них не залежить, не дало нам змоги поставити вищу оцінку, —

розповів Анатолій Бойко.

кву

Також уперше з’явилися депутати з оцінкою «нуль». Це Віктор Баранський, Богдан Гіганов, Іван Демченко, Олександр Едельман, Діна Яценко, Олена Зефнер, Володимир Іванов, Іван Семчук, Ілля Фрейман і Віктор Наумчак.

Загалом експерти оцінювали 15 міських рад в Україні і порівняно з іншими, Одеса опинилася в аутсайдерах із твердою “двійкою”. Гірші результати тільки в Харкова (1,8) і Миколаєва (1,9). А ось Херсон, який тривалий час був окупований, отримав оцінку 2,1.

Найкраще проявили себе депутати міських рад Львова (4,2 бала), Луцька (3,9 бала), Івано-Франківська (3,8 бала) та Рівного (3,1 бала).

Ключовим фактором, що нашкодив загальним оцінкам, стало закриття з початком повномасштабного вторгнення депутатських порталів. Загалом народні обранці розгубилися, хтось поїхав за кордон і не з’являвся на сесіях, хтось пішов у волонтерський рух, забувши про депутатську діяльність. Практично повністю припинилися депутатські прийоми, хоча їх можна було проводити й онлайн, —

підсумував Анатолій Бойко.

анатолий бойко кву

Анатолій Бойко голова Одеського КВУ

Нагадаємо, скільки одеських депутатів пішли у ЗСУ захищати Україну.

Фото: Одеська обласная організація КВУ

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції