Новини Одеси та Одеської області

Магнітні бурі: чи чекати на «удар» 18 червня?

Магнітні бурі: чи чекати на «удар» 18 червня?

У неділю, 18 червня, істотних магнітних бур не очікується: протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні, стверджують у Центрі прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних і атмосферних досліджень США.

А в Одеській обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України прогнозують на сьогоднішній день окремі збурені періоди.

Землю накриє потужний «шторм» з 20 червня

У той же час не слід забувати, що днями (орієнтовно з 20 червня) Землю може сколихнути досить потужна магнітна буря, яка здатна призвести до погіршення самопочуття навіть у здорових людей, не кажучи про літніх та метеозалежних.

Тому тим, хто перебуває в «групі ризику», слід заздалегідь підготуватися до «небезпечних» днів – відмовитися від шкідливих звичок, достатньо спати та відпочивати, не перевантажувати організм фізичними та психологічними навантаженнями та заздалегідь запастися потрібними ліками.

Нагадаємо, магнітна буря – природне періодичне явище, що виникає внаслідок обурення магнітного поля Землі через спалахи на Сонці.

У дні магнітних бурі багато хто може відчувати втому, сонливість, головний біль і біль у місцях колишніх переломів. Також можуть загостритись хронічні хвороби. Особливо уважними до свого здоров’я в цей період слід бути людям із гіпертонією та хворобами серця та судин.

Крім того, вважається, що магнітні бурі впливають і на психіку людини: багато людей можуть відчувати апатію, тривогу, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень.

Як уберегти здоров’я від магнітних бур

Щоб захистити здоров’я в період магнітних бур, необхідно:

  • правильно харчуватися, пити більше звичайної чистої води або трав’яного чаю;
  • більше відпочивати та висипатися;
  • не піддаватися панічним настроям;
  • частіше робити піші прогулянки на свіжому повітрі;
  • у той же час у спеку слід уникати тривалого перебування на сонці;
  • приймати контрастний душ і ванну з сіллю або аромамаслами.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції