Новини Одеси та Одеської області

На Одещині викрили російського агента-корегувальника

На Одещині викрили російського агента-корегувальника

На Одещині спіймали російського агента, який «зливав» агресору інформацію про оборону Одещини. Про це повідомили в пресслужбі Управління СБУ в Одеській області.

Мешканець Одесщини був «на прямому зв’язку» з російським військовим та відомою білоруською пропагандисткою Ксенією Лебедєвою, яка тримає зв’язок зі спецслужбами рф і публічно поширює фейки про війну в Україні.

Корегувальник передавав локації Сил оборони та об’єктів стратегічної інфраструктури на півдні України. Особливо ворога цікавили координати укріпрайонів, фортифікаційних споруд та ключових дорожніх артерій.

Також він направляв окупантам «звіти» про наслідки їхніх повітряних атак, у тому числі після ворожих ударів по транспортним комунікаціям регіону.
Співробітники СБУ затримали російського агента під час контрдиверсійних заходів в Одесі ще у вересні 2022 року.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і засудив його до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 22 травня Маліновський районний суд Одеси виніс вирок чоловіку, який добровільно перейшов на бік росіян та інформував ворожі спецслужби про дислокації та переміщення військових й військової техніки, а також об’єктів критичної інфраструктури.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції