Новини Одеси та Одеської області

Якою буде комендантська година в Одесі 9 травня і що робитеме поліція

Якою буде комендантська година в Одесі 9 травня і що робитеме поліція

8 та 9 травня правоохоронці посилять на Одещині заходи безпеки. При цьому час комендантської години в Одесі та регіоні не змінюватиметься.

Про це повідомили в поліції Одеської області.

У День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні публічну безпеку та порядок у регіоні забезпечуватимуть працівники Національної поліції, Національної гвардії та інші представники сил оборони.</span >

Мітинги, марші, акції та будь-які інші масові заходи в умовах війни не проводитимуться.

Наряди правоохоронців будуть знаходитися біля пам’ятників та меморіальних місць. Вибухотехніки та кінологи обстежують їхню територію на наявність небезпечних предметів.

На місцях у громадян перевірятимуть документи, що засвідчують особу, та наявність заборонених предметів.

Також будуть особливі поліцейські (Групи превентивної комунікації), які мають роз’яснювати вимоги військового стану та норми закону щодо масових зборів та носіння різної символіки.

–  Закликаємо всіх з розумінням поставитися до роботи правоохоронців, їх мета – забезпечити вашу безпеку. Ставтеся один до одного з повагою, уникайте скупчень людей, реагуйте на сигнали повітряної небезпеки. Ми пам’ятаємо подвиг героїв, які поклали життя, щоб захистити Україну від нацистських окупантів, та вшановуємо їх. Але не варто забувати, що прямо зараз українці борються проти московитів, які не дотримуються жодних правил ведення війни. Бережемо себе, один одного та Україну, – наголосив в.о. начальника ГУНП на Одещині Іван Жук.

У поліції нагадали, що за законами України, особливо під час воєнного стану:

  • забороняється використовувати символіку націонал-соціалістичного та тоталітарного режимів та країни агресора
  • забороняється носити при собі вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини або пристрої, кинджали, фінські ножі, кастети або іншу холодну зброю без передбаченого законом дозволу ;
  • заборонено продавати алкогольні напої після 22 години вечора, продавати та використовувати піротехнічні засоби, у тому числі феєрверки, хлопавки та петарди;< /li>
  • з 12 години ночі до 5 години ранку в Одеській області діє комендантська година, у цей період часу пересуватися вулицями заборонено, виняток – необхідність пройти до укриття під час повітряної тривоги.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції