Новини Одеси та Одеської області

Світла в Одесі не буде 2-3 місяці і треба евакуюватися? – роз’яснення ОВА

Світла в Одесі не буде 2-3 місяці і треба евакуюватися? – роз’яснення ОВА

На те, щоб повернути світло до будинків усіх одеситів, знадобиться кілька днів. В евакуації міста немає потреби. А 2-3 місяці – це термін відновлення обладнання.

Через неправильне трактування повідомлення Одеської військової обласної адміністрації багато хто подумав, що обласний центр буде без світла кілька місяців і тому треба евакуюватися.

Але в опублікованому роз’ясненні влада розтлумачила двозначні фрази свого ж повідомлення.

Спочатку Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективність Одеської ОВА опублікував у facebook повідомлення, що на відновлення пошкоджень піде 2-3 місяці, у зв’язку з чим закликав мешканців області залишити регіон.

В ОВА стверджують, що не писали нічого про евакуацію. У ситуації розбирається СБУ.

Це викликало у деяких мешканців міста паніку. Незабаром у компанії ДПЕК «Одеські електромережі» пояснили, що термін 2-3 місяці їм потрібен, щоб відновити пошкоджене обладнання та лінії електропередач. Але населенню світло подадуть найближчими днями за рахунок перепідключень із альтернативних джерел.

Потім і сама влада опублікувала роз’яснення. У ньому сказано, що профільний департамент ОВА не робив жодних закликів до евакуації, а під “2-3 місяцями” йшлося про повне відновлення пошкоджених об’єктів.

При цьому речник ОВА Сергій Братчук заявив, що повідомлення із закликом евакуюватися могло бути справою рук російських спецслужб, і зараз інцидент перевіряє СБУ.

Зазначимо, що зараз сторінка Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА у Facebook недоступна.

Підбиваючи підсумки: світло Одеситам та мешканцям області обіцяють повернути протягом кількох днів. Евакуюватися не потрібно. А термін 2-3 місяці потрібний енергетикам, щоб відновити пошкоджене обладнання та лінії електропередач.

Нагадаємо, що раннім ранком 10 грудня ворог атакував нашу. область дронами-камікадзе. Внаслідок удару практично у всіх районах та громадах Одеської області, включаючи Одесу, зникло світло.

При цьому влада відзначала, що для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури може знадобитися більше часу, ніж зазвичай.

 

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції