Новини Одеси та Одеської області

Активіст прийшов із гранатометом до пам’ятника Катерині II (відео)

Активіст прийшов із гранатометом до пам’ятника Катерині II (відео)

Громадський активіст Дем’ян Ганул заявив, що пам’ятник «Засновникам Одеси» треба демонтувати якнайшвидше. Він зробив це з гранатометів у руках біля підніжжя монумента.

Про це стало відомо із відео, яке сам активіст розмістив на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі до відео він написав, що Одеса має позбутися російських маркерів, встановлених у вигляді пам’ятників в українському місті. При цьому Ганул зазначає, що ми цивілізовані люди, тому пам’ятник треба перенести до музею, що буде єдиним вірним рішенням.

Де немає російського світу, там немає російської агресії!

– написав він у коментарі до відео.

На записі Дем’ян Ганул пояснює появу в нього гранатомета і чому він узяв його із собою:

У мене в руках – російський гранатомет, із яким прийшли росіяни на територію України вбивати українців. Позаду мене – пам’ятник Катерині ІІ, російській імператриці, яка поставлена ​​в Одесі за гроші росіян. Це своєрідний маркер російського світу в Україні. Його треба не прикрашати, а негайно знести. І було б дуже символічно, аби саме російська зброя знесла цю пам’ятку.

Але при цьому Ганул продовжує, що українці є частиною цивілізованого світу. Ми будуємо демократичну, вільну країну, і тому має бути верховенство права, має бути демонтаж законний та перенесення до музею.

Прошу владу не доводити людей до точки кипіння, тому що градус уже надто високий. Знесіть цей пам’ятник, знесіть його по-людськи та цивілізовано,

підсумував свою промову громадський активіст.

Нагадаємо, що цього тижня на пам’ятнику вже тричі з’являлися написи та червона фарба. Так одесити висловлюють свою незгоду з тим, що у центрі Одеси стоїть пам’ятник російській імператриці, яка знищила Запорізьку січ, а українських селян зробила кріпаками.

Також зазаначимо, що 19 вересня в Одесі пройдуть консультації з громадськістю у форматі інтернет-конференції щодо рішення демонтажу пам’ятника «Засновникам Одеси» (Катерині II).

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції