Новини Одеси та Одеської області

Яка зараз воєнна обстановка на півдні України?

Яка зараз воєнна обстановка на півдні України?

В Оперативному командуванні “Південь” розповіли про поточну оперативну обстановку на півдні України.

У Чорноморській операційній зоні протикорабельними ракетами «Нептун» уражений крейсер «Москва» – флагман чорноморського флоту росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і той почав тонути.

Для висадки десанту погодні умови є несприятливими, але загроза ракетних атак як з моря, так і тимчасово окупованого Криму залишається.

На Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника становлять 54 рашисти та 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню «Град» та танк Т-72. У відповідь на системні артилерійські обстріли ворога протягом ночі нашими військами завдано точної поразки щодо зосередження військової техніки та складу боєприпасів у класичних традиціях Чорнобаївки.

Ворог продовжує психологічний тиск на місцеве населення у Херсоні та області, агітуючи за створення квазі-республіки. Але ні зухвалі обстріли, ні викрадення, ні знущання рашистів над громадянським населенням не зламали дух Херсонщини. Люди продовжують відстоювати своє незалежне майбутнє у вільній Україні.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції