Новини Одеси та Одеської області

Дитячі автокрісла – 5 ключових порад щодо вибору

Дитячі автокрісла – 5 ключових порад щодо вибору

Безпека – ключовий фактор, коли йдеться про сімейні поїздки з дитиною на автомобілі. Тому батьків цікавить питання, як правильно вибрати дитяче автокрісло.

Моделі італійського бренду зарекомендували себе як надійні та зручні – пропонуємо вам звернути увагу на параметри вибору автокрісла Чіко.

Призначення дитячих автокрісел

Недосвідчені мами вважають, що перевозити малюка в автомобілі, тримаючи на руках, найбезпечніший спосіб. Але насправді це не так. Навіть за акуратного стилю їзди на дорозі можуть виникати потенційно небезпечні ситуації.

Якщо дитина не перебуватиме в спеціальному пристосуванні, можливість отримати серйозні травми при різкому гальмуванні, повороті, поштовху зростає в рази. Крім того, транспортування дітей в автокріслах наказано правилами дорожнього руху.

Дитяче автокрісло призначене для виконання наступних функцій:

  • утримування шиї та голови дитини в анатомічно правильному положенні;
  • захисту від можливих травм;
  • фіксація дитини в салоні автомобіля.

Що важливо врахувати

Вибираючи автокрісло, потрібно відштовхуватися від двох параметрів: це вік та вага дитини. Асортиментна лінійка ТМ Chicco включає вироби для дітей від народження до 12 років. Усі автокрісла умовно поділені на такі категорії:

  1. 0+. Автокрісла розраховані для транспортування новонароджених та діток до 12 місяців. При цьому максимальна вага дитини може становити 13 кг. Такі перенесення необхідно розташовувати на задньому сидінні (проти напрямку руху).
  2. 0+/1. Автокрісла цієї категорії підходять для перевезення немовлят та дітей до 4-річного віку. Обмеження за вагою – 18 кг.
  3. 0+/1/2/3. Автокрісла цієї групи зручні тим, що можуть адаптуватись під вікові особливості дитини. Таке автокрісло можна використовувати для перевезення дітей від народження до 12 років. Обмеження вагою становить 30 кг.
  4. 1/2/3. Вироби цієї групи призначені для транспортування дітей з 9-ти місячного віку до 12 років. Автокрісла можна “підігнати” під параметри зростання та ваги малюка. Вагова категорія дітей, для яких підійдуть дані автокрісла, становить 9-36 кг.
  5. 2-3. Вироби можна використовувати для перевезення дітей віком від 3 років. Вагова категорія складає 15-36 кг.

Дитячі автокрісла

Особливості кріплення

Статистика свідчить, що правильно підібране якісне автокрісло рятує життя дитині в 90-95% випадків. При цьому важливо відповідально підійти до питання кріплення такого пристрою. Адже у разі неправильної фіксації автокрісла його ефективність знижується у рази. Розрізняють такі способи фіксації:

  • штатними автомобільними ременями;
  • системою Isofix;
  • системою Latch та SuperLatch.

Зафіксувати ременями автокрісло можна у будь-якому автомобілі. Кріплення Isofix передбачені у транспортних засобах 2011 року випуску та пізніших. Такий тип фіксації характеризується зручністю та високою надійністю. Системи Latch і SuperLatch не поступаються надійністю Isofix. Вони є аналогом, який найбільш поширений на американському ринку.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції