Новини Одеси та Одеської області

Чи чекати Одесі російського десанту цієї ночі – що кажуть військові?

Чи чекати Одесі російського десанту цієї ночі – що кажуть військові?

Одеситів знову лякають російським десантом. Але представники ЗСУ кажуть, що ворог навряд чи наважиться на висадку. А якщо наважиться – його знищать.

Ситуацію з можливою спробою російських окупантів висадитися на одеський берег прокоментував речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Він зазначив, що ймовірність десанту завжди була. У збройних силах не лише не приховували цього, а й першими озвучили таку можливість.

Але варто розуміти, що йдеться саме про загрозу, а не про невідворотний факт. ми завжди говоримо тільки про “загрозу”.

Найімовірніше, що угруповання російських кораблів намагається «наводити шарудіння» поблизу наших берегів.

Але система нашої оборони не дає супротивнику можливості висадити десант. А якщо супротивник наважиться спробувати, то буде знищений.

Сергій Братчук нагадав, що подібна спроба вже була наприкінці лютого, і тоді всі десантники були знищені, як і катер, на якому вони прибули.

Проте ворог може обстрілювати місто та околиці з моря, прагнучи розвідати, як улаштована оборона одеського узбережжя. Сьогодні три кораблі були помічені недалеко від берега, а один навіть відкрив стрілянину по можливих оборонних позиціях наших захисників.

У зв’язку з цим Сергій Братчук нагадав, наскільки важливо не показувати ворогові, куди і що прилетіло, не ставати коригувальниками вогню для окупанта.

Фото ілюстративне: weaponsystems.net

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції