Як би ми не доглядали чашки, рано чи пізно на них утворюється коричневий наліт від чаю або кави. Щоб очистити посуд і надати йому блиску, можна використовувати підручні засоби.
Сода
Насипте в мокрий посуд жменю соди та розподіліть її за допомогою губки по всій поверхні. Але потрібно пам’ятати, що часте застосування соди може залишати на посуді мікроподряпини, з яких з кожним разом буде все складніше і складніше видалити наліт, що в’ївся.
Зубна паста
Цей засіб видалить будь-який наліт. На відміну від соди, зубна паста діє дбайливо і м’яко, не пошкоджуючи і не дряпаючи кераміку або крихкий фарфор. Просто нанесіть на забруднене місце, залиште на півгодини, а потім змийте водою.
Лимонна кислота
На одну чашку візьміть одну чайну ложку лимонної кислоти. Залийте її окропом вщерть і залиште на кілька хвилин, потім помийте посуд. Можна також використовувати лимон. Відріжте часточку і натріть чашку. Залишіть так на півгодини, після чого помийте посуд.
Зелений чай
З його допомогою теж можна прибрати чайний наліт. Насипте заварку в кухоль, вщерть залийте окропом і залиште настоюватися на півгодини. Потім вилийте чай і вимийте кухоль. Для знищення кавового нальоту спосіб не годиться.