Напевно, мало на світі людей, які можуть відмовитись від шматочка улюбленого тортика. А чи багато хто з нас замислювався, чому ж ми так любимо цей десерт? І чи таке вже шкідливо солодке для нашого організму, як лякали нас з дитинства?
Так, смаки у всіх різні: хтось віддає перевагу «Київському» торту, комусь подобається «Празький», хтось у захваті від «Наполеона», а хтось віддає перевагу «Тірамісу» або чізкейку… До того ж, в різних країнах світу є свій «фірмовий» десерт. Загалом, серед нескінченної різноманітності тортів завжди можна знайти свій улюблений смак. Але чому ми їх так любимо?
Насамперед, торти обов’язково асоціюються зі святом, отже – з піднятим настроєм, радістю, веселощами, виробленням «гормону щастя». А як відомо – позитивні емоції продовжують наше життя.
І для багатьох, наприклад, день народження без святкового торта із загадуванням заповітного бажання та задуванням свічок – не свято. І весілля без ніжного смачного торта – не торжество. А частування гостей у черговий зі святкових днів різними десертами без торта буде не таким ефектним і піднятим.
Тільки торт можна прикрасити цілими витворами мистецтва. Та що там прикрасити – сам торт і є цей витвір. В даний час його можна виготовити у формі чого завгодно. Все, чим багата людська вигадка, професійні кондитери здатні втілити у життя.
Так, безумовно, за бажання можна і самим стати кондитерами і хоч щотижня балувати своїх домашніх. Але якщо часу возитися з випічкою у вас немає, або освоїти кондитерське мистецтво вам складно (адже це і справді ціла наука!), Ви завжди можете замовити улюблені ласощі у професіоналів. А де це можна зробити в Одесі, ви можете дізнатися ТУТ.
А що ж кажуть учені з приводу людської пристрасті до солоденького?
На думку багатьох експертів, спрага цукру закладена в людині на інстинктивному рівні: адже цукор відіграє важливу роль у нашій життєдіяльності.
Також вчені впевнені, що згодом у процесі еволюції смакові рецептори людини зазнавали змін, і у людей виникала потяг до вживання життєво важливих речовин, таких як сіль, жири та цукор.
Під час вживання солодкого через кишечник у кров всмоктується глюкоза, яка швидко розноситься всіма клітинами тіла. А глюкоза особливо важлива для роботи мозку – саме вона є чи не єдиним джерелом живлення для 100 мільярдів нервових клітин, які називають нейронами.
Але нейрони не здатні накопичувати та зберігати запаси глюкози, тому вимагають постійного підживлення.
Всім добре відомо, що від різкого зниження цукру в крові людина може навіть знепритомніти. Але слід пам’ятати, що надлишок цукру в крові дуже шкідливий для організму людини.
Так що солодощі, безумовно, корисні. Деяким вони піднімають настрій, хтось просто любить солоденьке. Але важливо пам’ятати: все добре в міру.
Читайте також:
У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More
1003-й день Україна протистоїть повномасшатабній агресії російської федерації. На ранок, 22 листопада, ситуація на фронті… Read More
В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More
Доброго ранку, друзі! Почніть свій день з посмішки - ми підготували для вас свіжу порцію… Read More
Привоз в останню декаду листопада: легкий дощик, «тяжкий» вітерець. Людей (чи так здалось) менше, аніж… Read More
Що святкують в Україні та світі 22 листопада. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Read More