Останній місяць літа – у самому розпалі. А, як відомо, серпень – місяць урожайний. І коли ще, як не в ці дні, ми можемо насолодитися різноманітністю сезонних ягід та фруктів. Більше того – необхідно встигнути поласувати цими дарами літа, адже вони не тільки смачні, але й корисні та здатні дати нам «заряд» вітамінів та інших поживних речовин на майбутні осінь та зиму.
Ця ягода покращує травлення за рахунок клітковини, що міститься в ній, і знижує рівень цукру в крові. Крім того, ожина багата на антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом, а також містить антоціани, а вони можуть допомогти при серцево-судинних захворюваннях. Дослідження доводять, що ці речовини збільшують приплив крові до мозку та активують ділянки, що контролюють мовлення, пам’ять та увагу.
Червона та чорна смородина містить антиоксиданти, що мають протизапальний, антисептичний та антимікробний ефекти. До того ж, ця ягода багата на клітковину, яка допомагає довше відчувати себе ситим і зменшує почуття голоду, а також допомагає запобігти запорам. А антиоксиданти, що містяться в смородині, зміцнюють імунну систему. Крім того, вміст антиоксидантів допомагає збільшити приплив крові до очей, зняти втому та покращити роботу.
Агрус багатий вітамінами С , В5 та В6, міддю, марганцем, калієм. Наявність міді важлива для серця, судин, імунної системи та мозку. Марганець підтримує метаболізм, формування кісток, репродуктивну та імунну функції, а калій необхідний для нормального функціонування клітин.
У зливі містяться вітамін C, який допомагає загоювати рани і корисний для очей, і калій, що допомагає контролювати артеріальний тиск. До того ж, ці фрукти стимулюють вироблення організмом адипонектину – гормону допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Ця солодка літня ягода містить поліфеноли, які допомагають знизити ризик артриту та зменшують ознаки старіння.
Лікопін і цитрулін, що містяться в кавунi, підтримують здоров’я серця, знижуючи кров’яний тиск і рівень холестерину. Крім цього, цитрулін сприяє підвищенню ефективності фізичних вправ та зменшенню болю у м’язах.
У дині містяться такі харчові волокна, як фолати, ніацин, пантотенова кислота та тіамін. Ці поживні речовини корисні для підвищення витривалості та здорової роботи нирок та селезінки.
Не менш цікаві матеріали «Одеського життя»:
Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More
У суботу, 5 липня 2025 року, істотних магнітних бур на Землі не очікується. День обіцяє… Read More
Піца давно стала не просто улюбленою стравою мільйонів, а справжнім символом затишку, відпочинку та смачного… Read More
Правильне підвищення цін залучає платоспроможних клієнтів та підвищує прибутковість бізнесу. Головне — діяти стратегічно. Read More
В Одеській області стартував збір заявок для участі в Каталозі крафтового бізнесу. До участі запрошують… Read More
У Приморському та Пересипському районах Одеси 4 липня тимчасово припинили роботу більшість маршрутів електротранспорту. Причиною… Read More