Новини Одеси та Одеської області

Як правильно вибирати шоколад?

Як правильно вибирати шоколад?

На перший погляд здається, що немає нічого складного у виборі шоколаду. Але мало знаючи про склад цього продукту, в магазині ми орієнтуємося на бренд і різнокольорову етикетку, а найсмачніше всередині. Що потрібно знати про шоколад, щоб зробити правильний вибір.

Який буває шоколад?

Шоколад – це продукт, приготований з олії та бобів какао. Також до його складу входить лецитин, який відповідає за однорідність препарату. Сорт шоколаду визначається за кількістю в ньому какао та за кольором.

  • Чорний шоколад містить у складі максимальну кількість какао і зовсім небагато цукру. Його колір – насичений темно-коричневий.
  • Молочний шоколад має світло-коричневий колір. У його складі обов’язково є молоко.
  • Білий шоколад можна назвати шоколадом лише тому, що в його складі є олія какао. Більше цей продукт немає нічого спільного з шоколадом. У ньому немає найкориснішого — бобів какао. За великим рахунком – це десерт, який складається з великої кількості молока та ванілі, основа такого продукту – суміш олії какао та цукру. Цей сорт шоколаду вважається найменш корисним.

На прилавках магазинів можна зустріти різні варіації шоколаду:

  • Найпопулярніший і корисніший продукт — це натуральний шоколад, приготований з какао, невеликої кількості цукру та олії. У складі такого шоколаду ви не знайдете смакових добавок та підсилювачів.
  • Шоколад, до складу якого входять різноманітні добавки: сухе молоко, кава, сухофрукти, печиво або мармелад.
  • Шоколад із начинкою — продукт, наповнений желе, помадкою, прілиною та іншими наповнювачами.

шоколад

Як визначити якість шоколаду і де купити?

Шоколад можна придбати як у звичайному супермаркеті, так і в інтернет-магазині. Другий варіант вигідніший, оскільки в інтернеті дешевший, а якщо ви великий любитель цього частування, то в інтернет-магазинах можна купити шоколад оптом за нижчими цінами.

Де б ви не вирішили купувати шоколад, щоб придбати якісний та смачний продукт, необхідно обов’язково читати склад:

  1. У складі має бути мінімальний перелік інгредієнтів. Чим більше інгредієнтів, тим менше бобів та какао-олії.
  2. Чим вищий вміст какао – тим краще. В ідеалі його має бути 70-90%.
  3. У складі мають бути боби какао, а не какао маса. Також має бути мінімальний вміст цукру.

шоколад

Чому шоколад покривається «сивиною»?

Іноді відкриваючи нову плитку шоколаду, можна побачити на її поверхні білий наліт. На смак це не впливає, але й з особливим ентузіазмом такий шоколад не хочеться.

Причиною «посидіння» шоколаду може бути перепад температур та неправильне зберігання продукту.

Також білий наліт на шоколаді може виникнути внаслідок порушення технології приготування. За правилами масу протягом трьох годин потрібно витримати при температурі 30℃. Потім її потрібно розлити у форми для охолодження. Якщо цей етап пропустити, то результат готовий продукт через деякий час покриється білим нальотом.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції