Новини Одеси та Одеської області

Як правильно їсти суші і чим вони корисні?

Як правильно їсти суші і чим вони корисні?

Суші мають велику популярність у всьому світі. Є справжні поціновувачі і в Україні. Суші можна назвати універсальною стравою, оскільки вони підходять і для святкового меню, і для дружніх посиденьок, і для корпоративу, і навіть для романтичної вечері.

За бажання можна самому спробувати приготувати суші, але краще довірити цю справу професіоналам. Повірте, суші в Одесі готують просто дивовижні, вам вони сподобаються.

А ви знали, що в країні Вранішнього Сонця приготуванням суші займаються виключно чоловіки? Пояснюється це тим, що у жінок під час готування трохи підвищується температура тіла, через що страва може втрачати свій унікальний смак, чого не скажеш про чоловіків.

Які вітаміни та мікроелементи є в суші?

Сьогодні ми поговоримо про користь суші для нашого організму та як їх правильно їсти.

Правильно приготовлені суші, безсумнівно, корисні для нашого здоров’я. Морська риба, яка входить до їх складу, насичує наш організм Омега-3, корисними мікроелементами та речовинами, тим самим знижуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань та гальмуючи процеси старіння.

Наступний компонент – це васабі, рослина, яка відноситься до сімейства Капустяні. Саме воно бореться із мікроорганізмами, які можуть провокувати шлунково-кишкові захворювання.

Ну і які ж суші без водоростей норі. Норі насичує наш організм йодом, ретинолом та іншими речовинами.

Якщо говорити про калорійність, то суші відмінно підійдуть для тих, хто стежить за своєю фігурою чи намагається скинути зайві кілограми. Поєднання рису та риби робить їх поживними, але не калорійними.

Природно, як і будь-якого продукту в суші є свої протипоказання. І зводяться вони до одного – не переїдати. У всьому має бути норма. Надмірне споживання призводить до накопичення в організмі великої кількості йоду, солі. Тому оптимально їсти суші не частіше 2-3 разів на тиждень і бажано з васабі – гострою зеленою пастою, яка виступає як антисептик.

сет суші

4 секрети правильного вживання суші

Отже, йдеться не лише про етикет, а й про розкриття смаку цієї східної страви.

Як правильно їсти суші:

  • Використовуйте палички. Управляти паличками не так і складно, для вправності замовте суші додому та потренуйтеся перед походом до ресторану чи іншого закладу. Якщо ж у вас не вдається орудувати паличками, можна їсти суші руками, ні вилку, ні ніж не використовують;
  • Суші їдять цілком. Якщо ви відкусите шматочок суші – це моветон. У Японії таке поїдання традиційної страви вважається відсутністю культури поведінки;
  • Не поливайте суші соєвим соусом. Суші треба занурити в соєвий соус і лише потім їсти. Але зауважте, якщо ви трапезуєте в компанії, то краще соус налити собі в посуд і бажано не скупитися, щоб при зануренні соус не опинився на столі;
  • Не їжте імбир разом із суші. Запам’ятайте одне просте правило: імбир використовують для перебиття смаку між вживанням різних видів суші.

І, звичайно ж, найголовніше правило – їсти суші і просто насолоджуватися, навіть якщо ви порушуєте правила етикету.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції