В’ячеслав Жигайло працює ветеринаром в селі Ясенове Друге Зеленогірської громади. Чоловік є завзятим рибалкою та мисливцем. З «Одеським Життям» він поділився фірмовим рецептом домашнього оселедця з товстолоба по-чечельницьки.
Професійне свято ясенівські рибалки вже гучно не відзначають, хоча, щоб обговорити нагальні справи, часто збираються на природі за смачною рибною юшкою. І якщо хтось із читачів забажає її зварити вдома, то В’ячеслав радить обов’язково додати в казанок до коропця щуку, окунця чи судака, щоб страва вийшла ще смачнішою.
М’ясо риби соковите, м’яке і чудово підходить для маринування. Для маринаду використовуємо найпростіші інгредієнти: сіль, лавровий лист, перець горошком, а замість оцту – біле міцне вино.
Пропорції спецій можна змінювати залежно від ваших смакових вподобань.
Нарізану на середні шматочки рибину закладаємо у посудину і заливаємо маринадом – всіма інгредієнтами, змішаними разом. Добу тримаємо в холодильнику.
Потім додаємо олію і цибулю та смакуємо.
В’ячеслав Жигайло має ще багато особливих рецептів – він готує Хе з білого амура, шпроти з салаки, паштет з риб’ячих голів, рибну тушонку з томатним соусом та коптить тушки товстолоба. Про них ми розповімо у наступних номерах «Одеського життя».
Читайте також:
Пізно ввечері 24 травня 2025 року російські ударні безпілотники атакували Одесу. Мешканці міста чули стрілянину… Read More
В Україні житло часто будують без відповідних дозволів, дотримання будівельних норм та оформлення документів. Такі… Read More
За прогнозами синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 25 травня 2025 року,… Read More
Суботній день після чергового обстрілу рашистами Одеси здався майже чарівним. Життя триває. Наче ще одним… Read More
Асоціація «Незалежні регіональні видавці України» (АНРВУ), куди входить і видання «Одеське життя», здобула найвищу нагороду… Read More
Кто не знает, Герострат — мешканець давньогрецького міста Ефес — влітку 356 року до нашої… Read More