В’ячеслав Жигайло працює ветеринаром в селі Ясенове Друге Зеленогірської громади. Чоловік є завзятим рибалкою та мисливцем. З «Одеським Життям» він поділився фірмовим рецептом домашнього оселедця з товстолоба по-чечельницьки.
Професійне свято ясенівські рибалки вже гучно не відзначають, хоча, щоб обговорити нагальні справи, часто збираються на природі за смачною рибною юшкою. І якщо хтось із читачів забажає її зварити вдома, то В’ячеслав радить обов’язково додати в казанок до коропця щуку, окунця чи судака, щоб страва вийшла ще смачнішою.
М’ясо риби соковите, м’яке і чудово підходить для маринування. Для маринаду використовуємо найпростіші інгредієнти: сіль, лавровий лист, перець горошком, а замість оцту – біле міцне вино.
Пропорції спецій можна змінювати залежно від ваших смакових вподобань.
Нарізану на середні шматочки рибину закладаємо у посудину і заливаємо маринадом – всіма інгредієнтами, змішаними разом. Добу тримаємо в холодильнику.
Потім додаємо олію і цибулю та смакуємо.
В’ячеслав Жигайло має ще багато особливих рецептів – він готує Хе з білого амура, шпроти з салаки, паштет з риб’ячих голів, рибну тушонку з томатним соусом та коптить тушки товстолоба. Про них ми розповімо у наступних номерах «Одеського життя».
Читайте також:
З 2025 року в Одеській області запрацює нова система викладання курсу «Захист України». У регіоні… Read More
Кабінет Міністрів України затвердив призначення Олексія Химченка на посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації.… Read More
Одеська міська рада затвердила рішення про залучення кредиту в розмірі 623,4 млн грн від державного… Read More
Уряд України виставив на приватизацію Одеський припортовий завод зі стартовою ціною 4,5 млрд грн. Майбутній… Read More
В Одесі представили цільову програму збереження культурної спадщини на 2025–2028 роки. Загальний обсяг фінансування становитиме… Read More
На 1281-й день повномасштабної війни Росія не припиняє спроб захопити нові території України і продовжує… Read More