В’ячеслав Жигайло працює ветеринаром в селі Ясенове Друге Зеленогірської громади. Чоловік є завзятим рибалкою та мисливцем. З «Одеським Життям» він поділився фірмовим рецептом домашнього оселедця з товстолоба по-чечельницьки.
Професійне свято ясенівські рибалки вже гучно не відзначають, хоча, щоб обговорити нагальні справи, часто збираються на природі за смачною рибною юшкою. І якщо хтось із читачів забажає її зварити вдома, то В’ячеслав радить обов’язково додати в казанок до коропця щуку, окунця чи судака, щоб страва вийшла ще смачнішою.
М’ясо риби соковите, м’яке і чудово підходить для маринування. Для маринаду використовуємо найпростіші інгредієнти: сіль, лавровий лист, перець горошком, а замість оцту – біле міцне вино.
Пропорції спецій можна змінювати залежно від ваших смакових вподобань.
Нарізану на середні шматочки рибину закладаємо у посудину і заливаємо маринадом – всіма інгредієнтами, змішаними разом. Добу тримаємо в холодильнику.
Потім додаємо олію і цибулю та смакуємо.
В’ячеслав Жигайло має ще багато особливих рецептів – він готує Хе з білого амура, шпроти з салаки, паштет з риб’ячих голів, рибну тушонку з томатним соусом та коптить тушки товстолоба. Про них ми розповімо у наступних номерах «Одеського життя».
Читайте також:
Учора в Одеському районі сталася трагедія - дворічна дівчинка з Києва, яка приїхала з сім'єю… Read More
Мрія мчати назустріч вітру, відчуваючи рев двигуна під собою, притягує все більше українців. Чому байкерство… Read More
Саф'янівська громада Одеської області знову втратила свого Захисника - солдата Цибіна Михайла Вікторовича, уродженця села… Read More
В Одесі СБУ та поліція викрили жінку та її доньку в роботі на ворога. За… Read More
Ось і середина літа настала! Одеситів в цими вихідними запрошують відзначити Дні Франції та на… Read More
В Одесі все частіше повітряна тривога сприймається як фон, а не як сигнал до дії.… Read More