В’ячеслав Жигайло працює ветеринаром в селі Ясенове Друге Зеленогірської громади. Чоловік є завзятим рибалкою та мисливцем. З «Одеським Життям» він поділився фірмовим рецептом домашнього оселедця з товстолоба по-чечельницьки.
Професійне свято ясенівські рибалки вже гучно не відзначають, хоча, щоб обговорити нагальні справи, часто збираються на природі за смачною рибною юшкою. І якщо хтось із читачів забажає її зварити вдома, то В’ячеслав радить обов’язково додати в казанок до коропця щуку, окунця чи судака, щоб страва вийшла ще смачнішою.
М’ясо риби соковите, м’яке і чудово підходить для маринування. Для маринаду використовуємо найпростіші інгредієнти: сіль, лавровий лист, перець горошком, а замість оцту – біле міцне вино.
Пропорції спецій можна змінювати залежно від ваших смакових вподобань.
Нарізану на середні шматочки рибину закладаємо у посудину і заливаємо маринадом – всіма інгредієнтами, змішаними разом. Добу тримаємо в холодильнику.
Потім додаємо олію і цибулю та смакуємо.
В’ячеслав Жигайло має ще багато особливих рецептів – він готує Хе з білого амура, шпроти з салаки, паштет з риб’ячих голів, рибну тушонку з томатним соусом та коптить тушки товстолоба. Про них ми розповімо у наступних номерах «Одеського життя».
Читайте також:
Пароочиститель — это набирающий популярность бытовой прибор. Его универсальность и эффективность облегчает уборку и делает… Read More
У суботу, 30 листопада 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеличке потеплення та… Read More
Коли стиль зустрічається з технологіями та перетворює щоденні завдання на задоволення, цей гаджет миттєво стає… Read More
Ветеринарний лікар В’ячеслав Жигайло разом з товарищами із об’єднання рибалок «Ясенівська батьківщина» щороку зариблює ріку… Read More
Стабілізаційні вимкнення електрики, запроваджені по всій країні після масованої ракетно-дронової атаки росіян 17 листопада, коли… Read More
На площі Перемоги в Ізмаїлі найближчими днями розпочнеться монтаж новорічної ялинки. Її прикрасять іграшками, які… Read More