Ключові моменти
- 
Наприкінці жовтня на одеському Привозі панує тепла осіння атмосфера та гарний настрій. 
- 
Ціни на овочі коливаються від 20 до 70 грн, а на фрукти — від 12 до 230 грн за кілограм. 
- 
М’ясо й молочні продукти залишаються найдорожчими на базарі. 
- 
Попри подорожчання, Привоз залишається місцем одеського гумору та життя. 
Точна вага! На Привозі?
Чоловік придивляється на овочі на лотку. Здається, каже собі, а все ж добре чути:
― І що воно таке?.. Хіба це цибуля?.. Маленька така, хочу шукай її потім серед овочів… А це картопля така? Теж мені картопля… І капуста якась дивна…
Продавчиня не витримує, набирає повітря в легені. Ну, думаю, зараз почнеться такий монолог!..
Та вона й рота не встигла відкрити, як той же чоловік каже:
― Мені три кілограми картоплі, оцю голівку капусти і два кілограми цибулі, будь ласочка.
― А що ж ви все це тільки що називали якимось неподобством? А тепер все це «нехороше» вирішили все ж таки купити? ― питає продавчиня.
― У вас тут дуже гарна реклама ― «Точна вага!».
― Хіба тільки в мене?
― Та написано дуже красиво. Ще й знак оклику в кінці…
А що ж там з цінами наприкінці жовтня?
Овочі на одеському Привозі
Ціни на овочі за один кілограм:
- картопля ― 25-45 грн;
- цибуля — 25-40 грн;
- помідори — 25-80 грн;
- буряк — 25-50 грн;
- кабачки — 20-45 грн;
- огірки — 25-55 грн;
- солодкий перець — 30-70 грн;
- баклажани — 30-70 грн;
- капуста ― 25-45 грн;
- часник — 120-140 грн;
- морква — 25-40 грн;
- зелень у пучках — від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі
Вартість наведена за один кілограм:
- яблука — 30-60 грн;
- груші — 35-70 грн;
- банани — 60-70 грн;
- грейпфрути — 60-80 грн;
- гранати — 180-230 грн;
- лимони — 80-130 грн;
- виноград ― 50-100 грн;
- хурма ― 90-180 грн;
- апельсини ― 60-130 грн;
- мандарини ― 150-180 грн;
- полуниця ― 180-220 грн;
- персики ― 50-100 грн;
- абрикоси ― 50-90 грн;
- сливи ― 25-60 грн;
- кавуни ― 12-15 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) — 65-100 грн;
- бринза (кг) — 200-270 грн;
- сир (кг) — 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина — 250-290 грн;
- теляча шия — 200-220 грн;
- ребра — 130-170 грн;
- антрекот — 180-220 грн.
Свинина
- задня частина — 200-230 грн;
- шия — 280-300 грн;
- лопатка — 220-250 грн;
- ребра — 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 70-250 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик — 50-100 грн;
- карасі — 70-100 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) — 90-150 грн;
- судак — 150-250 грн;
- короп — 90-160 грн.
Читайте також та порівнюйте:
- Ціни на одеському Привозі у жовтні: коли одне яйце йде за два?
- Кавуни чи гарбузи? Осінній базар в Одесі дивує покупців та викликає суперечки
Фото авторки


 
			



















