Новости Одессы и Одесской области

В Одесі помер відомий український морський біолог

В Одесі помер відомий український морський біолог

В Одесі пішов з життя відомий український морський біолог, академік Національної академії наук, лауреат кількох наукових премій та автор десятків книг Ювеналій Зайцев.

Про це повідомили в Facebook колеги вченого, передає кореспондент Української Служби Інформації.

Ювеналій Зайцев народився в селі Байрамча (нині Миколаївка-Новоросійська) в 1924 році — тоді це була територія Румунії, а тепер Саратський район Одеської області. Після Другої світової війни він закінчив біологічний факультет Одеського університету імені Мечникова, а в 1972 році очолив одеське відділення Інституту біології південних морів.

Ювеналій Зайцев займався дослідженням водоростей і дрібних тварин, що мешкають в плівці води на кордоні між морем і сушею. Крім того, він став автором і співавтором кількох десятків книг про Чорне море, написаних простою і зрозумілою мовою — таких як «Це дивовижне море», «Твій друг море», «За склом підводного маски» і інші. Також він став автором книг «Світ дельти. Дунайські плавні» та «Дика природа в місті. Одеса: парк ім. Т. Г. Шевченка», присвячених природі рідного регіону.

У липні 2019 року наукова громадськість відзначала 95-річчя вченого: на честь ювілею Інститут морської біології провів наукову конференцію і організував зайцевской читання.

Прощання з Ювеналієм Зайцевим відбудеться в суботу, 11 січня, на Таїровському кладовищі.

Фото: УСІ

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции