У суднопідіймальній компанії розповіли, коли і як підійматимуть танкер Delfi (відео)

У суднопідіймальній компанії розповіли, коли і як підійматимуть танкер Delfi (відео)

За попередніми даними, остаточний термін підняття танкера — 20 липня.

Про це повідомив Дмитро Євдокімов, представник компанії Smart Marine Concept, яка займається підняттям судна, під час пресконференції у виданні Одеса-Медіа.

— Приблизно 14 липня Delfi зможе бути піднятий на рівний кіль, і тільки потім можна буде говорити про його транспортування. На даний момент вся носова частина судна розірвана, в машинному відділенні є дві пробоїни, ми ще обговорюємо, що з цим робити. Активно працюють водолази і берегові спецслужби. Це всім здається, ніби про судно забули — насправді, на основі роботизованого обстеження всередині судна і створювався план щодо подальшої роботи з ним, — зазначив Євдокімов.

Варто відзначити, що компанія «Смарт Марін Концепт», яка на даний момент і займається підйомом танкера, до роботи приступила всього лише півтора місяці тому — переговори з судновласником почалися в середині травня. З попередніми підрядниками не знайомі, а зараз справляються своїми силами.

Для роботи над ліквідацією наслідків аварії танкера залучаються першокласні фахівці. Один з них — Роман Шулевський, один з небагатьох в Україні експертів з суднопідіймальних робіт. Він констатував, що для реалізації цього плану повинна бути ідеальна погода і своєчасна реакція всіх профільних служб — тільки тоді можна буде уникнути додаткових ризиків:

З одного боку хвилеріз, з іншого — кам’яна гряда. Судно не можна укласти на ґрунт, інакше воно сяде днищем на кам’яну гряду і його порве. Тобто, відразу після підйому його необхідно транспортувати. Якщо говорити про підіймальні крани, то застосувати цю технологію теж неможливо — хвилеріз.

Фото: Одесская жизнь

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
1 Комментарий
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Виктор Михайлович
Виктор Михайлович
4 лет назад

Заделать пробоины бетоном с жидким стеклом, предварительно заложить пробоины металлической сеткой и арматурой Бетон подавать из бетономешалки по шлангу, водолазам контролировать заливку и место заливки..Все это делать внутри судна.После того, как бетон » встанет» , откачать воду из помещений, машинное отделение и т.д. Откачиваемую воду пропускать через судно- нефте-мусоросборщик- предотвратить загрязнение моря.Судно всплывет и можно будет отбуксировать его на глубокую воду. завести пластырь.и

Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции