Новости Одессы и Одесской области

У нових закладах культури буде вдвічі більше жіночих вбиралень

У нових закладах культури буде вдвічі більше жіночих вбиралень

1 листопада вступають в дію нові будівельні норми щодо закладів культури, які у 2 рази збільшуватимуть кількість жіночих вбиралень в кінотеатрах та театрах.

Про нові державні будівельні норми (ДБН) розповів у Facebook заступник міністра Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Збільшуємо у 2 рази кількість жіночих туалетів у кінотеатрах та театрах», — повідомив Парцхаладзе.

Замміністра зазначив, що з 1 листопада вступають в дію нові будівельні норми щодо закладів культури, які у 2 рази збільшуватимуть кількість жіночих вбиралень в кінотеатрах та театрах при їх новому будівництві або реконструкції.

Тепер розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 15 осіб в кінотеатрах та 1 санприлад на 10 осіб в театрах. Їх кількість визначатиметься розрахунковою місткістю цих закладів.

Наприклад, якщо театр розрахований на 600 відвідувачів, то раніше потрібно було проектувати 30 жіночих туалетів (кабінок), а за новими нормами — треба буде 60.

Раніше розрахунок туалетних кімнат у кінотеатрах складав 1 санвузол (унітаз) на 30 осіб, у нових нормах передбачається 1 санвузол (унітаз) на 15 осіб. Для театрів старий розрахунок складав 1 санвузол на 20 осіб, новий розрахунок – 1 санвузол на 10 осіб. Тобто, кількість жіночих санвузлів, які тепер мають проектуватися, збільшено у 2 рази.

Частина туалетних кімнат має обов’язково проектуватися доступними для людей з інвалідністю та інших груп маломобільного населення, а також містити сповивальні столики для немовлят.

Такі зміни пов’язані з великими чергами, які сьогодні спостерігаються в жіночі вбиральні практично в усіх громадських закладах. Крім цього, як показують дослідження, жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам. Тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих.

Новий ДБН В.2.2-16:2019 “Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади” розроблений ПАТ “КиївЗНДІЕП”.

ЗБІЛЬШУЄМО У 2 РАЗИ КІЛЬКІСТЬ ЖІНОЧИХ ТУАЛЕТІВ У КІНОТЕАТРАХ ТА ТЕАТРАХ!Жінки, приємна новина для вас! Хотів правда…

Опубліковано Lev Partskhaladze Четвер, 1 серпня 2019 р.

Фото: Novate

 

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции