Новости Одессы и Одесской области

Одеса долучилася до всеукраїнської акції «Стоп культурний карантин»

Одеса долучилася до всеукраїнської акції «Стоп культурний карантин»

Сьогодні, 12 травня, у містах України відбудеться масштабна акція на підтримку сфери креативних індустрій та видовищних заходів.

Про це у Facebook повідомили організатори акції Kyiv Music Days.

— Пандемія Covid-19 зупинила весь світ. Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. При цьому сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті. Нас ніби не існує, — зазначають організатори.

Зазначається, що до акції долучаються Львів, Харків, Одеса, Хмельницький, Вінниця, Черкаси, Чернігів, Ужгород, Тернопіль, Київ. У цій галузі в Україні працюють понад 250 000 осіб:

— В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб — артистів, акторів, музикантів, балетмейстрів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів… Акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до факту існування культурної індустрії в Україні і почати діалог з її представниками щодо можливого сценарію виходу з карантину.

Отож, сьогодні, 12 травня о 22.00 на знакових локаціях українських міст увімкнуть спрямовані в небо промені світла.

— Дайте нам можливість працювати, поговоріть з нами як нам спільно розробити план виходу з карантину та відродити багатогранну культурну сферу України, — додали засновники акції.

Фото: Facebook

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции