Новости Одессы и Одесской области

Кількість районів Одеської області скоротять з 26 до 4

Кількість районів Одеської області скоротять з 26 до 4

У Мінрегіоні показали нову модель адміністративно-територіального устрою. Так, в Україні планують створити 102 райони замість 490.

Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Нова система адміністративно-територіального устрою дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка — за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже пів тисячі райдержадміністрацій», — зазначив Геннадій Зубко.

В Україні сформовано 924 ОТГ, в яких проживає 70% українців. Ці громади вже працюють за новою системою менеджменту і впроваджують вкрай необхідні реформи на місцях: освіти, охорони здоров’я на первинній ланці, впровадження нових адмінпослуг, соціального захисту.

Так, нова система адміністративно-територіального устрою поділила Одеську область на 4 райони. Наразі у області 26 районів.

Фото: wikipedia.org

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции