Новости Одессы и Одесской области

Де в Одесі найбільш забруднене повітря: моніторинг повітряного басейну

Де в Одесі найбільш забруднене повітря: моніторинг повітряного басейну

Департамент екології провів моніторинг повітряного басейну Одеси.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Моніторинг атмосферного повітря здійснюється пересувною муніципальною лабораторією в затверджених точках контролю, розташованих на перетині транспортних магістралей міста, на межах санітарно-захисних зон потенційно-небезпечних об’єктів м. Одеси, у прибережній зоні, а також парках і скверах згідно із затвердженим планом-графіком.

За звітний період виконано 317 спостережень з автоматичним відбором проб та вимірами концентрацій забруднюючих речовин газоаналізаторами. Вироблено 2 536 визначень забруднюючих речовин по 8 інгредієнтах — діоксиду азоту, оксиду вуглецю, озону, аміаку, пилу, сірководню, діоксиду сірки та сумі вуглеводнів.

За результатами моніторингу у встановлених точках контролю на території міста (Залізничний вокзал, Автовокзал, вул. М.Грушевського/вул.
Хімічна, 2-а Застава, пр-т Небесної сотні/Інглезі, Об’їзна дорога, Іванівський шляхопровід) спостерігаються незначні перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, в основному по оксиду вуглецю, озону, сірководню, аміаку, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу та сумі вуглеводнів.

У прибережній і парковій зонах міста моніторинг показав мінімальний вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі.

Службою екологічного контролю відпрацьовано 10 скарг від жителів міста.

Фото: УНІАН

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции