Новости Одессы и Одесской области

Одеське відділення АМКУ покарало учасників торгів за змову

Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Стінес» на 53 500,0 грн. та ПП «Фотон 2008» на 68 000,0 грн. за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій (змови), що призвели до спотворення результатів торгів.

Про це повідомила прес-служба одеського АМКУ.

У 2013 році замовник оголосив про проведення конкурсних торгів по предмету закупівлі: «послуги щодо прання та хімічного чищення текстильних і хутрових виробів — 180000 кг».

Участь у торгах прийняли лише дві фірми: ТОВ «Стінес» та ПП «Фотон». За результатами конкурсу замовником було укладено Договір на виконання послуг з ТОВ «Стінес». Ціна договору склала понад  1,0 млн. грн.  

Відділення встановило, що учасники торгів ТОВ «Стінес» та ПП «Фотон», які повинні виступати конкурентами у відкритих торгах, під час підготовки пропозицій конкурсних торгів та участі у процедурі закупівлі діяли спільно, узгоджуючи свої дії, що призвело до усунення конкуренції між ними та спотворення результатів торгів. Під час розгляду справи також встановлено, що обидва учасники торгів замість конкурування спільно взаємодіяли.

Справа була розпочата за поданням правоохоронного органу.

Метою Закону України «Про здійснення державних закупівель» є створення конкурентного середовища у сфері державних закупівель, розвиток добросовісної конкуренції, забезпечення раціонального та ефективного використання державних коштів.

Погоджена поведінка між учасниками торгів усуває між ними змагальність, конкуренцію, і спотворюючи її об'єктивний результат — кращу пропозицію, порушує тим самим право замовника на отримання цієї пропозиції, на очікуваний замовником найбільший ефективний для нього результат.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции