Новости Одессы и Одесской области

Одеське відділення АМКУ припинило порушення Роздільнянського РЕМ ПАТ «Одесаобленерго»

Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Роздільнянський РЕМ в особі ПАТ «Одесаобленерго» на 34 000 грн. за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку надання послуг з електропостачання.

Порушення полягало у відключені Роздільнянським РЕМ споживача від електропостачання у зв’язку з не виконанням вимоги (акту-вимоги) по переносу пристрою обліку електричної енергії.

Згідно з «Правилами користування електричною енергією» постачальник електричної енергії зобов'язаний припинити повністю або частково постачання електричної енергії у разі невиконання обґрунтованих вимог електропередавальної організації (постачальника електричної енергії) щодо приведення розрахункового обліку в технічний стан відповідно до вимог нормативних документів.

Одеське відділення АМКУ встановило, що вимоги Роздільнянського РЕМ не відповідають чинному законодавству, оскільки даний вид робіт повинна проводити електропередавальна організація, а не споживач за свій рахунок.          

Таким чином, дії по відключенню споживача від електропостачання внаслідок невиконання необґрунтованої вимоги містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним положенням.

Справа порушена на підставі заяви.

В процесі розгляду справи відповідач повністю усунув порушення, що стало підставою для зменшення штрафних санкцій.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
1 Комментарий
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Мария
Мария
10 лет назад

На русском языке писать надо, а не на бандеровском!! Здесь Одесса, русский город.

Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции