Новости Одессы и Одесской области

Раціон для домашніх котів

Раціон для домашніх котів

Навряд чи у світі можна знайти хоч одного пухнастика, який встоїть перед кращими смаками цих вологих кормів.

Шматочки добірного тунця або соковитого філе індички. Паштет з курячої грудки або ніжної телятини. Чудовий кролик в ароматній м’ясній підливі з овочами. Вам здається, що це смачні страви з дорогого ресторану? Зовсім ні, адже це насправді смачні колекції меню Гурме для котів.

Як правильно годувати кота вологим кормом?

Вологі корми – це гарне збалансоване харчування, але треба розуміти, як правильно вводити його у раціон вихованця. Недотримання норм годування або невідповідний вибір корму можуть привести вашу кішку не до насолоди черговим частуванням, а до розладів травлення, діареї або навіть до харчової алергії.

Норми годування кішки вологим кормом

На будь-якій упаковці корму можна знайти рекомендації по добовій нормі та кількості годування. Обсяг порцій розраховують залежно від ваги котика. Але треба розуміти, що це лише приблизні дані, тому завжди спостерігайте за станом свого улюбленця. Кількість корму можна змінювати залежно від реакції тварини: як зменшувати порцію, так й збільшувати, якщо вона цього потребує.

Добову норму треба давати котику у кілька прийомів їжі. Краще годувати улюбленця частіше, але маленькими порціями. Краще за усе давати вихованцеві стільки вологого корму, скільки він зможе з’їсти за один прийом. Краще не залишати вологий корм у мисочці на довго, адже він швидко псується.

Чи можна одночасно годувати кота вологим кормом та сухим чи «натуралкою»?

Високоякісні вологі та сухі корми можна комбінувати, й це буде корисним для здоров’я тварини. Раціон з двох видів корму задовольняє потребу кота у різноманітному харчуванні, допомагає підтримувати водний баланс, запобігає СКХ та утворенню зубного каменю.

Але з іншими харчовими продуктами інша справа. Не можна одночасно давати промисловий корм для котів та звичайні продукти. Збалансований повнораціонний корм спеціально адаптований під денний раціон й до нього вже включені усі необхідні корисні речовини. Якщо чергувати сухий та вологий корм, вдається дотримуватися денної норми включно й тих й інших порцій. Але визначити норму компонентів у натуральних продуктах практично неможливо.

Скільки можна зберігати вологий корм?

Волога їжа для кота не може зберігатися тривалий час. Залишки корму з миски треба прибирати одразу, як тільки кішка закінчить їсти. Тому краще давати його невеликими порціями, щоб вихованець точно з’їв усе.

Після відкриття упаковка може зберігатися у холодильнику не більше 24 годин. Зверніть увагу, що не варто одразу класти корм до миски з холодильника й давати його коту. Краще буде підігріти його у мікрохвильовці, поки корм не стане злегка теплим.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции