Новости Одессы и Одесской области

Відпочинок у Карпатах. Відомі і невідомі куточки

Відпочинок у Карпатах. Відомі і невідомі куточки

Україна – дивний край з безліччю мальовничих куточків зі стародавньою історією. Подорожуючи, наприклад, по Західній її частині або тільки плануючи відпочинок в Карпатах треба обов’язково включити в план відвідувань перлини з великого переліку історичних пам’яток.

Почнемо мабуть з найвідомішого і найкрасивішого ансамблю – замку Шенборнів. Знаходиться він в селі Карпати неподалік Чинадієве. Ця велична архітектурна споруда постає наприкінці XIX сторіччя на місті дерев’яного мисливського будинку, який належав австрійському графу Шенборну.

Маєток був побудований за проектом видатного архітектора Грессерсона. Кожна деталь замкового ансамблю органічно зливається з розкішним навколишнім ландшафтом.

Не такий відомий, але не менш привабливий – Невицький замок, розташований 12 км північніше Ужгорода на високому лісистому пагорбі. Перша письмова згадка про цю споруду датується 1274 роком. Спочатку фортеця була дерев’яною і лише в XV-XVI ст. вона стає кам’яною. Велич цього замку відчувається і сьогодні, хоча в 1644 році споруда була частково зруйнована і з тих пір вже не відбудовувалася. Замок є примірником військової архітектури та давньої інженерії.

Сіра сувора будівля в Чинадієве – класичний примірник середньовічної архітектури, замок-палац для таємних перемовин та відпочинку княжих осіб. Споруда приховує у собі багато таємниць і безліч нагадувань про історичні події того часу.

Мукачеве. Замок «Паланок» розташований на пагорбі вулканічного походження – одна з найцікавіших пам’яток історії Закарпаття. Його назва походить від слова, яке означає частокіл, якій в тих давніх часах оточував фортецю. Архітектура цієї величної споруди різноманітна як і її історія. Добре укріплений, замок протягом кількох століть відігравав важливу політико-економічну роль. Фортеця пережила облогу австрійських військ яка тривала три роки (з 1685 по 1688р). Тепер це популярний музейно-туристичний центр якій щорічно відвідують тисячі шанувальників старовини зі всіх куточків нашої країни і закордоння.

Руїни старовинних фортець і величні замки – це все є історичним спадком нашої країни. Знання історії України та ввічливе відношення до історичних пам’яток сьогодні – це одна зі сторін національної самосвідомості. Подорожуючи красивішими місцями країни ми не тільки отримуємо величезну палітру яскравих емоцій, а і відчуваємо себе єдиною нацією.

Внештатный журналист

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции