Ключові моменти:
- На Привозі на початку осені зберігається широкий вибір овочів та фруктів;
- Вартість овочів: картопля 25–35 грн, помідори 25–90 грн, баклажани 30–80 грн;
- Фрукти: яблука 35-70 грн, виноград 50-160 грн., кавуни 15-20 грн;
- Яйця – 30–90 грн. за десяток, бринза – 200–270 грн, сир – 100–160 грн;
- М’ясо: свинина від 200 до 300 грн., яловичина – 130–290 грн;
- Риба: короп 80-150 грн, судак 150-250 грн, карасі 70-90 грн.
«І все-таки вони червоні!»
Біля лотка з овочами-фруктами покупець придивляється до баклажанів:
– А чому ваші сині червоні?
– Які ж вони червоні? Вони фіолетові, як і треба.
– Та ні, червоні, я ж бачу.
Жінка прислухається до діалогу, каже покупцю:
– Та не червоні вони. Он помідори поруч червоні. А сині – як сині. Мабуть, у вас щось з зором. Може, ви дальтонік?
– Не лайтеся. Сам розберуся з продавчинею.
Жінка розгублено:
– Я й не лаялась…
Покупець вибирає баклажани, придивляється до кожного уважно:
– Зважте.
Продавчиня зважує. Покупець розплачується, знов придивляється до баклажанів, що вже придбав:
– І все-таки вони червоні!..
Читайте також: Українізація Привозу: чи потрібні нові вивіски старому ринку (відео)
А що з цінами на початку осені?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 25-35 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 25-90 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 30-80 грн;
- баклажани – 30-80 грн;
- капуста – 30-40 грн;
- часник – 130-150 грн;
- морква – 35-50 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн;
- кукурудза – 10-15 грн (за один качан).
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука – 35-70 грн;
- груші – 50-100 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-130 грн;
- виноград – 50-160 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 50-90 грн;
- сливи – 30-80 грн;
- кавуни – 15-20 грн.
Вас зацікавить: Ціни на Новому базарі наприкінці літа: як знайти дешеві помідори?
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 30-90 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-110 грн;
- карасі – 70-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 80-150 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціни на Привозі наприкінці літа: кріп, як той долар.
Фото авторки