Новини Одеси та Одеської області

Термозахист для волосся: навіщо потрібний і як вибрати

Термозахист для волосся: навіщо потрібний і як вибрати

Сучасні методи укладання вимагають використання гарячих інструментів: фена, прасування або плойки. Однак висока температура негативно впливає на структуру волосся, що призводить до їх ослаблення і, як наслідок, ламкості. Для запобігання цим наслідкам створено термозахисні засоби.

Для чого потрібен термозахист

При нагріванні кератинові волокна, з яких складається волосся, починає руйнуватися, втрачаючи вологу і еластичність. Це веде до того, що волосся стає більш крихким. Термозахист для волосся створює невидиму захисну плівку на поверхні, яка запобігає пошкодженню під впливом тепла.

Крім того, такі засоби можуть зволожувати волосся, насичувати його корисними речовинами та робити більш слухняним. Деякі термозахисні спреї й сироватки також мають антифриз-ефект, запобігаючи появі статичної електрики, що особливо актуально в холодну пору року.

Як вибрати термозахисний засіб

При виборі термозахисту варто враховувати кілька важливих аспектів:

  • слабкому та тонкому волоссю потрібні спреї або муси з невагомою текстурою;
  • для густих підійдуть олії або креми – вони забезпечать додаткове харчування та захист від пошкоджень;
  • якщо ви частіше використовуєте фен, температура якого не перевищує 120-130 градусів, вам підійдуть легкі засоби;
  • для прасування або плойки, які можуть нагріватися до 200 градусів і вище, варто вибирати продукти з максимальним захистом.

Якщо ваше волосся схильні до сухості, зверніть увагу на склад, що включає такі компоненти як пантенол або гліцерин. Для фарбованого волосся рекомендується вибирати засоби з UV-фільтрами, які запобігають вигоранню кольору на сонці.

Як вибирати термозахист

Термозахист для волосся

При пишних укладаннях майте під рукою термозахист із ефектом об’єму. Для гладких зачісок підійдуть засоби з розгладжуючим ефектом, які допомагають зберегти волосся блискучим і доглянутим після випрямлення.

  1. Спреї – універсальний термозахист, який підходить практично для всіх типів волосся. Вони легкі за текстурою та швидко вбираються.
  2. Олії потрібні пошкоджене і густе волосся. Вони забезпечують глибоке харчування, дарують блиск. Однак власникам тонкого волосся варто використовувати такі продукти з обережністю, щоб не зробити волосся важким.
  3. Креми та лосьйони мають більш щільну текстуру і підходять для неслухняного волосся, допомагають легше керувати волоссям під час укладання. Вони також можуть бути корисні для кучерявих пасм, локонів і усувати пухнастість.
  4. Муси потрібні, якщо у вас тонке волосся. Це чудове рішення для тих, хто любить пишне укладання.
  5. Сироватки містять високу концентрацію активних інгредієнтів, допомагають відновити структуру, захистити від високих температур та надати гладкості. Сироватки також підходять для тих, хто бореться з кінчиками, що січуться.

Використовуйте термозахист

Не нехтуйте термозахисними засобами, якщо регулярно використовуєте гарячі інструменти для укладання. Правильно підібраний термозахист не тільки захистить волосся від пошкоджень, але й допоможе зберегти його здоровий стан і природну красу.


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції