Новини Одеси та Одеської області

Спорт, що допомагає жити – Одеський гольф-клуб

Спорт, що допомагає жити – Одеський гольф-клуб

Воєнний час вніс корективи у всі сфери нашого життя. І сьогодні спорт став важливим напрямком у реабілітації та відновленні військових.

Одеський гольф-клуб, Федерація гольфу Pitch and putt спільно з міською владою проводять програми адаптивного спорту.

13 вересня 2024 року в Міжнародному культурному центрі Union відбувся грандіозний захід, на якому компанії та підприємства міста ознайомили одеситів зі своїми досягненнями — продукцією, послугами та сервісами від найкращих виробників Одеси, які навіть сьогодні, під час великих викликів та потрясінь, продовжують працювати й, не змінюючи своїх принципів, йдуть уперед — до перемоги, щоби щодня радувати своїх споживачів.

На виставці були представлені компанії, які виробляють продукти, товари широкого вжитку. А також освітній та спортивний сектор, який сприяє відновленню фізичного та ментального здоров’я. На локації Одеського гольф-клубу на великому екрані можна було побачити, як проходять тренування, і спортсмени ключками заганяють м’яч у лунку. Тут же можна було пройти майстер-клас із досвідченим тренером та самому забити гол. Дивно, але в багатьох виходило майже з першого разу. Також можна було отримати інформацію про цей олімпійський спорт, його історію, принципи та адреси, де проходять тренування.

До речі, гольфом, спортом з давньою історією можуть займатися люди різного віку, але дотримуючись правил.  Згідно з міжнародним стандартом, в основі правил гри в гольф лежить принцип чесності. Як заявлено на обкладинці офіційного видання правил: «Грай м’яч так, як він лежить, грай на тому майданчику, що є, і в будь-якому разі чини за честю». Крім офіційних правил, гравцям у гольф слід дотримуватися так званого гольф-етикету. Правила етикету стосуються таких питань як безпека, чесність, темп гри та зобов’язання гравця стежити за збереженням майданчика для гольфу. Гравці намагаються дотримуватись його, щоб підтримувати інтерес до гри та можливість отримання досвіду новачками.

Одеський гольф-клуб

Один із напрямків одеського гольф-клубу – надання допомоги військовим, відновлення та реабілітація.  Після поранень на фронті Сергій та Олександр прийшли на реабілітацію до Одеського гольф-клубу. І через пів року тренувань вже поїхали на Кубок України 2024 року з гольфу і здобули свою першу перемогу.

– Гольф допомагає розслабитися, врівноважити емоції, – каже Олександр. – І водночас зібратися, поставити собі цілі та виконувати їх.

– Я не уявляв, який ефект для одужання дасть мені цей вид спорту, – зізнається Сергій. – Щодня наповнений позитивними емоціями, спілкуванням. І швидше відбувається поновлення.

– Сьогодні ми впроваджуємо сучасні методи реабілітації через адаптивний спорт, – пояснив начальник відділу з питань координації надання реабілітаційної допомоги, професор, Phd, щелепно-лицьовий хірург Василь Рибак. – Попри воєнний стан, українська нація продовжує спортивний розвиток. Це ще раз доводити, що навіть у найважчі часи спорт об’єднує людей і дарує надію на краще майбутнє.

Одеський гольф-клуб запрошує нових членів команди на тренування на майданчиках пляжу «Дельфін», вулиці Разкидайлівської, 56 та на стадіоні, вул. Вапняна 32. У проєкті також створення та обладнання гольф-парку до наступного сезону в подарунок Одесі. А також гольф майданчика у Чорноморську.

Інна Іліна


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції