Новини Одеси та Одеської області

Як вибрати двосторонній скотч для різних поверхонь і матеріалів

Як вибрати двосторонній скотч для різних поверхонь і матеріалів

Двосторонній скотч – універсальний засіб для з’єднання найрізноманітніших матеріалів. Він надійний, стійкий до негативного впливу зовнішніх факторів і зручний у застосуванні. Вибір між двостороннім скотчем і традиційними – механічними – видами кріплення завжди однозначний. Але ось вирішити, яка двостороння клейка стрічка найкраще підійде для конкретної ситуації, може бути не так просто.

Одним із критеріїв підбору може слугувати характер поверхонь, що з’єднуються. Тут важливу роль відіграє не тільки сам матеріал, з яким взаємодіятиме адгезив на стрічці, а й конфігурації деталей, що скріплюються. Так, для забезпечення швидкого і надійного з’єднання між поверхнями з площинами дотику, що не збігаються, найкраще підійде скотч на спіненій основі, завдяки його підвищеній початковій адгезії.

Клейкі стрічки VHB варто обирати для досягнення довговічного, стійкого до різноманітних деформацій з’єднання з такими матеріалами, як деревина, оргскло, композит, полівінілхлорид, а також різні метали та пластики. Скотч саме цього типу здатний витримувати найбільше вагове навантаження, не втрачаючи своїх клеючих властивостей, і тому може використовуватися для кріплення масивних елементів.

Тонкий скотч, що забезпечує акуратне – майже непомітне – з’єднання, підходить для роботи з найрізноманітнішими матеріалами (залежно від моделі клейкої стрічки). Однак, перед нанесенням безпосередньо скотчу, поверхню, що скріплюється, необхідно очистити, знежирити й додатково обробити спеціальними засобами. Також тонка клейка стрічка підходить для тимчасової фіксації, оскільки легко видаляється з будь-якої поверхні, не залишаючи на ній слідів адгезиву.

Окремим пунктом варто відзначити двосторонній скотч, який використовується в друкарській справі. Наприклад, стрічка для зрощування призначена для летючого склеювання паперу, фольги, а також поліетиленових, поліефірних і поліпропіленових плівок безпосередньо під час процесу друку.

Звісно, кожна поверхня в чомусь унікальна: чи то форма, чи то розмір, чи то вага, чи то особливості матеріалу, з якого вона виготовлена. Крім того, підбираючи правильний двосторонній скотч, необхідно звертати увагу і на інші чинники: температура, вологість повітря, наявність або відсутність прямих сонячних променів, очікувана довговічність з’єднання. Усе це безпосередньо впливає на критерії вибору клейкої стрічки.

А тому, переходьте за посиланням https://inta.pro/ua/dvustoronnie-lenty та ознайомтеся з індивідуальними характеристиками кожної двосторонньої стрічки виробництва компанії 3М. Серед представлених варіантів знайдеться відповідний скотч для склеювання будь-яких поверхонь.

Якщо ви все ж не зможете самостійно визначитися з вибором, то вам з радістю допоможуть консультанти Inta.pro. Ви зможете зв’язатися з ними за номерами, вказаними на тому ж сайті.


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції