Новини Одеси та Одеської області

Одесити незаконно виготовляли росіянам документи українського зразка (фото)

Одесити незаконно виготовляли росіянам документи українського зразка (фото)

Типографію, яка працювала задля “легалізації” росіян в Україні викрила СБУ. На ній виготовляли документи українського зразка задля законного перебування росіян на території нашої країни й країн ЄС.

СБУ викрила організатора злочинної схеми й трьох його спільників, які працювали в кількох областях України. Зловмисники організували ще одну міжрегіональну схему виготовлення і продажу підроблених документів України, повідомляють в СБУ.

підробка документів

Вони пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю.

Серед клієнтів були громадяни рф, які за допомогою підробних документів намагалися «легалізуватися» в Україні або виїхати до Євросоюзу.

Вартість підробки залежала від складності документа і терміновості його виготовлення.

підробка документів

Так, наприклад, підробна ID-картка громадянина України коштувала 1,1 тис. дол., а фейкове посвідчення водія продавали за 600 дол.

За інформацією СБУ, щомісяця зловмисники виконували від 100 і більше «замовлень».

Крім того, вони виготовляли фіктивні висновки медкомісій щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я. Таку послугу підозрювані оцінювали від 5 до 10 тис. дол.

СБУ здійснила понад 150 обшуків у підпільному «цеху» і за адресами проживання і роботи фігурантів у Київській, Рівненській, Харківській, Одеській і Закарпатській областях.

В результаті обшуку знайдено:

  • бланки фальшивих документів;
  • обладнання для виготовлення підробок та нанесення на них голографічних захисних елементів;
  • печатки й штампи, які використовували у незаконній діяльності.

Наразі організатору схеми, його «кур’єру» з Бучі, а також двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

підробка документів

Двоє із вищевказаних фігурантів уже перебувають під вартою. Також планується повідомлення про підозру ще одному учаснику схеми із Рівного і нотаріусу з Харкова.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції