Новини Одеси та Одеської області

Війна, день 424-й: ситуація на фронті та втрати росії на 23 квітня

Війна, день 424-й: ситуація на фронті та втрати росії на 23 квітня

Оперативна інформація від Генерального штабу станом на ранок 23 квітня 2023 року з російського вторгнення.

Зведення Генштабу ЗСУ на ранок 23 квітня

Почалася чотириста двадцять четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Російська федерація за минулу добу завдала 8 ракетних, 37 авіаційних ударів і здійснила близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вірогідність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – там відбито 58 атак противника. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційного удару по Орликівці та здійснив обстріли населених пунктів Карповичі та Хотівка Чернігівської області; Уланове, Брускі, Стукалівка, Волфін, Коренівка та Юнаківка Сумської області, а також Тимофіївка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Західне, Масютівка, Синківка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області та Діброва, Верхньокам’яне та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямі тривають запеклі бої за місто Бахмут. Поблизу населених пунктів Григорівка, Хромове та Іванівське противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Ділівка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Тонечко, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі Мар’їнки. Крім цього, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог обстріляв Вугледар, Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії. Минулої доби провів мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Зелене поле Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Саблуківка, Берислав, Козацьке, Токарівка, Інгулець, Інженерне, Антонівка, Білозерка, Берегове, Кізомис на Херсонщині та Херсон.

Втрати російських окупантів на 23 квітня

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів.

Також був збитий ворожий вертоліт Мі-24 і 4 БпЛА противника (2 розвідувальних – “Орлан-10” і “Zala”, а також 2 дрона-камікадзе типу “Ланцет”) .

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 4 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще два важливі військові об’єкти противника.

Усього за добу знищено:

  • особового складу / personnel ‒ близько/ about 186420 (+690) людина ліквідована / persons were liquidated,
  • танків / tanks ‒ 3675 (+3) од.,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 7131 (+1) од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 2837 (+5) од.,
  • РСЗВ / MLRS – 539 (+0) од.
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems ‒ 289 (+0) од.,
  • літаків / aircraft – 308 (+0) од,
  • вертолетів / helicopters – 294 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 2402 (+4),
  • крилаті ракети / cruise missiles ‒ 911 (+0),
  • кораблі /катери/warships/boats ‒ 18 (+0) од.
  • автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 5730 (+12) од,
  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 339 (+2).

список втрат Росії на 23 квітня

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції