Новини Одеси та Одеської області

Військовий стан в Одесі, день 33-й: Привіз, його нововведення та колорит

Військовий стан в Одесі, день 33-й: Привіз, його нововведення та колорит

Тема, яка стала актуальною у перші тижні війни, а саме: «Привіз тепер працює до четвертої години дня, але після двох там робити нічого», на сьогоднішній день втратила актуальність. Найзнаменитіший ринок міста тепер торгує з новаціями.

Після двох там точно тепер є, що робити, як і після трьох. У цьому переконалася кореспондент «Одеського життя», як і в тому, що ціни на більшість продуктів «полізли» вниз, що не може не тішити.

Ось лише деякі з них:

  • картопля – 15-25 грн;
  • курка (тушка) тепер стартує від 65,50 за кілограм (є, звичайно, і «дорожче»);
  • цибуля ріпчаста – в діапазоні від 15 до 30 грн;
  • яблука – 12-25 грн.

З іншими цінами ви можете познайомитись на представлених фото. І ось що тішить: тема «я тут виходила капусту (або щось інше) «дешевша» теж тепер стала актуальною на Привозі.

На фотоапарат на нашому ринку, як і раніше, реагують «нервово», почула навіть «це ж хто вам дозволив знімати на Привозі під час війни?!». Вражаюче, але мене це зараз не турбує-дратує. Багато що тепер змінилося у свідомості-підсвідомості.

Навіть почула сьогодні з приводу зйомки репліку зовсім в іншій тональності:

– Це я вам так сподобався чи мій товар залучив?

Ті, що торгують рибою, все ще висловлюють невдоволення, що їх з насидженого місця «перенесли» на інше. Продавці мандаринів звично цікавляться у покупців, «і що ж ви їх так уперто мені, вони ж зараз на вас бризнуть соком».

На ринку відкриті всі кіоски, павільйони, торгові точки. Люди торгують-купують, і все це стає тим самим живим свідченням під назвою «життя продовжується».

– Я народився в Одесі, живу біля Привозу, але з дитинства не дуже любив цей ринок. І весь цей «привізний колорит» сприймав як щось міфічне. Тепер, коли війна, щодня знаходжу нагоду побувати на Привозі. От і не треба купувати нічого, а все одно приходжу.

Буває, весь ринок обходжу кілька разів. Ось не можу в парку на лавці сидіти – на Привіз весь час тягне, – розповідає 76-річний Олександр Олександрович.

Як я розумію цього літнього одесита! Багатьом зараз необхідна ця картинка «мирного киплячого життя», хай навіть на Привозі, або ж Книжці, або на «неквапливому» Новому базарі.

Читайте також: Одеський Новощепний ряд: як працюють будівельні ринки

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції