Новини Одеси та Одеської області

Цього року в Україні скасують усі вступні іспити та ЗНО: що буде натомість?

Цього року в Україні скасують усі вступні іспити та ЗНО: що буде натомість?

До Верховної Ради України подано законопроект, яким буде скасовано іспити для вступу на всі освітні рівні.

Про це вранці 11 березня у коментарі телеканалу Україна 24 повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

За його словами, відповідне рішення буде ухвалено, враховуючи військовий стан, оголошений в Україні, та психологічний стан школярів та студентів.

Він також повідомив, що рішення ретельно опрацьоване спільно з парламентським комітетом з питань освіти, науки та інновацій, спеціалістами МОН та експертами.

– На сьогодні вже подано законопроект, який для учнів випускних 11-х класів скасовує державну підсумкову атестацію, скасовує ЗНО, скасовує вступ до магістратури за результатами Єдиного вступного іспиту, Єдиного професійного вступного іспиту, – сказав Шкарлет.

Водночас він наголосив, що цього року при вступі до вузів буде передбачено механізм, подібний до ЗНО, який використовуватиме комп’ютерне тестування.

– Абітурієнти не братимуть участі у будь-яких корупційних схемах, і ми спробуємо це зробити без стресу для дітей, але без застосування механізму зовнішнього незалежного оцінювання, – наголосив міністр освіти.

Для реалізації зазначеної схеми завершення навчального року та проведення вступної кампанії потрібне законодавче рішення Верховної Ради. За словами міністра освіти та науки, таке рішення може бути ухвалено найближчим часом.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції