Стали відомі результати аналізу морської води на зубруднення навтопродуктами, яку 12 січня відібрали відповідні фахівці.
Про це повідомили на офіційній сторінці у Фейсбуці Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Проби взяли в шести контрольних точках уздовж узбережжя, щоб перевірити рівень забруднення нафтопродуктами. За даними лабораторних досліджень, концентрація шкідливих речовин у воді не перевищує допустимих норм.
До теми: Загроза Одеській затоці: чи можна уникнути масштабної шкоди?
Однак екологи застерігають: ситуація може змінитися. Нагадаємо, що 15 грудня 2024 року в Керченській протоці сталася масштабна аварія російських танкерів, через яку в акваторію Чорного моря потрапила велика кількість мазуту. За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України, значні плями забруднення вже зафіксовані біля південного та південно-західного узбережжя Криму.
Станом на 8 січня Одеська область залишалася поза зоною ризику, але еколог Владислав Балінський попередив, що плями мазуту можуть дістатися Одеси до середини місяця. На його думку, ключову роль у цьому відіграють природні фактори — напрямок вітрів і морських течій.
Поки що море біля Одеси залишається чистим, але екологи продовжують уважно стежити за ситуацією, адже наслідки таких катастроф часто проявляються не одразу.
Ще на тему:
В Одесі, на 4-й станції Великого Фонтану, планують облаштувати новий сучасний громадський простір з елементами… Read More
На фоні високої солоності води в Куяльницькому лимані спостерігається масове розмноження артемії – унікального прісноводного… Read More
Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More
Згідно з прогнозом наукових лабораторій, сьогодні, 19 липня, рівень геомагнітної активності залишиться в безпечних для… Read More
У ніч на 19 липня Одесу атакували понад два десятки ворожих безпілотників. Після інтенсивної стрілянини… Read More
Поки показник термометра зашкалює вище +30 і від літньої спеки нема куди подітися, магазини потроюють… Read More